Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №944 від 19.12.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Для зайнятих людей – невибагливі вазони

Посадив і забув. Буває, любить людина вазони, але така зайнята, що зовсім не має часу за ними доглядати. Маленькі діти, тривалий робочий день, відрядження… Це ще не привід не садити вазонів! Серед кімнатних рослин є справжні спартанці – абсолютно невибагливі. Вони почуватимуться чудово в умовах, у яких більшість інших вазонів швидко зачахне. Такі рослини зможуть вирощувати навіть ті, у кого немає жодної вільної хвилини.

Невибагливі культури – справжня знахідка для кожного, хто:

• хоче зробити зелені акценти в інтер’єрі, не обтяжуючи себе обов’язками;

• тільки знайомиться із квітникарством;

• хоче долучити до догляду за зеленими улюбленцями дітей;

• хоче озеленити офіс, шкільний кабінет, дачу.

ЗАМІОКУЛЬКАС – і модний, і витривалий. Навіть за поганого догляду, якщо рослина скине листя внаслідок тривалої посухи, після відновлення нормального догляду вона досить швидко випустить нові пагони й відновиться. Переносить посуху, півтінь і яскраве сонце.

ПЛЮЩ – перший спартанець серед ліан. Любить тінь і може адаптуватися до яскравого світла, не боїться пропуску поливання.

ЕПІПРЕМІУМ (сциндапсус) можна виростити і на яскравому освітленні, і в півтіні. Добре переносить стрижку, не боїться посух.

САНСИВІЄРІЯ (тещин язик) ідеальна для озеленення офісів і сучасних інтер’єрів. Це сукулент, здатний адаптуватися до найсухіших ґрунтів.

СПАТИФІЛУМ тіньовитривалий, але добре адаптується до світла. Зацвітає без додаткової стимуляції, причому в нормальному освітленні цвіте майже цілий рік.

КАКТУСИ можуть дуже довго виживати за практично повної сухості.

ХЛОРОФІТУМ чудово почувається і в тіні, і півтіні, і на найяскравішому сонці. Зовсім не боїться пропусків поливання, може рости у не дуже родючому ґрунті. Можна постійно розмножувати рослину, вкорінюючи у воді розетки.

19.12.2019



Рівне-Ракурс №10 від 19.12.2019p. 
На головну сторінку