Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №944 від 19.12.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Рівненські школярі підготували сотні малюнків, листів та оберегів, щоб до свята Миколая передати їх на схід для захисників України

Акція з підтримки воїнів Збройних Сил України, які зі зброєю в руках протистоять північному сусіду, триває в Рівному декілька років поспіль та об’єднала вихованців усіх 32 навчальних закладів обласного центру.

Щоразу до свята Святого Миколая, Нового року та Різдва з заходу на схід України їдуть символічні подарунки у вигляді малюнків, листів та оберегів, зроблені власноруч школярами різного віку.

Як зазначив директор рівненського навчально-виховного комплексу «Колегіум» Петро Куделя, сьогодні в їхньому навчальному закладі навчаються 43 дітей учасників АТО (ООС), яких поправу вважають справжньою елітою українського народу. Частина із них вже демобілізована та знаходиться поруч із родинами, а інші є діючими військовими, які щороку їздять у тривалі відрядження для виконання бойових завдань. Такими діями ми підтримуємо не тільки батьків, а й їхніх дітей, які потребують додаткової уваги.

Мета акції, аби на передовій воїни відчували, що вони не одні – їх підтримує вся Україна. Окрім цього, діти підготували захисникам України національні прапори з побажаннями якнайшвидше перемогти ворога та повернутися додому живими й здоровими. Також до акції долучилися чимало їхніх батьків, вчителів, які разом із сердечками, ангелами та малюнками передадуть бійцям каву, чай та смаколики.

У рамках підтримки та посилення дружніх відносин рівненський навчально-виховний комплекс «Колегіум» планує передати школі селища Кримське, що на Луганщині, українські книги. Варто зазначити, що з 2016 року між Рівненщиною та Луганщиною підписано меморандум про співпрацю. Зокрема, з питань відродження духовності та виховання патріотизму молоді.

19.12.2019Віктор Шубец, АрміяInform



Рівне-Ракурс №10 від 19.12.2019p. 
На головну сторінку