Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №945 від 26.12.2019p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Як позбутися печії: ефективні натуральні засоби

Печія – це результат викиду шлункового соку у стравохід. Причиною може бути неправильне харчування, захворювання шкт, зловживання алкоголем і курінням, туго затягнутий ремінь брюк, вагітність тощо.

Найпростіший засіб боротьби із печією – склянка теплої води. вона доможе знизити кислотність і відновить баланс у шлунку. Воду слід випити стоячи або сидячи, після чого головне – не лягати.

Сода – ще один засіб, здатний допомогти при печії. Потрібно у склянці води розвести 0,5 ч. ложки соди і випити малими ковтками. Але! Такий метод боротьби із печією протипоказаний вагітним, жінкам, що годують груддю, при хворобах шлунково-кишкового тракту та гіпертонії. Розчин соди слід пити тільки у крайньому разі, оскільки її регулярне вживання шкодить організму.

Чудовий бюджетний засіб – активоване вугілля. Його приймають із розрахунком 1 таблетка на 10 кг ваги і запивають водою.

Загасити печію можуть також деякі продукти. Наприклад, мигдаль, мед і молоко. Просто випийте склянку теплого молока з ложкою меду або з’їжте кілька горішків – і невдовзі печія мине.

Один із найбезпечніших засобів проти печії, який можна навіть вагітним, – свіжовижатий сік картоплі. Для цього треба дрібно натерти картоплину, віджати через марлю, дати постояти 2–3 хв і випити.

Настій з ромашки або м’яти також ефективний у боротьбі із печією.

Щоб печія до вас не поверталася, відмовтеся від вживання гострих, жирних, солоних, кислих і смажених страв, міцного чаю і кави, алкоголю і нікотину.

Якщо ви регулярно потерпаєте від печії – зверніться до лікаря.

26.12.2019



Рівне-Ракурс №10 від 26.12.2019p. 
На головну сторінку