Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №281 від 01.03.2007p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Тест

Яка у вас пам’ять?

Говорять, що склероз робить старих людей розсіяними. Насправді ж, забудькуватість зовсім не є “привілеєм” тільки літніх. На жаль, “дірява” пам’ять може бути в людини будь-якого віку.

Відповіді “так” або “ні” на подані нижче питання допоможуть з’ясувати, чи гарна у вас пам’ять.

1. Чи можете ви пригадати, що їли на обід у минулу неділю?

2. Чи пам’ятаєте, як пройшов ваш вісімнадцятий день народження?

3. Ви можете пригадати назву першої книги, що сподобалася?

4. Пам’ятаєте тему останньої переглянутої вами телепередачі?

5. Чи пам’ятаєте, як ви були одягнені на шкільному випускному балу?

6. Чи пам’ятаєте ви ім’я того, хто вперше призначив вам побачення?

7. Можете згадати, у якому віці ви вперше самостійно їхали в поїзді?

8. Чи можете пригадати, як звали вашого вчителя у першому класі?

9. Пам’ятаєте, коли востаннє були в театрі?

Неважко здогадатися, що, чим більше відповідей “так”, тим краща у вас пам’ять. Якщо на всі питання ви відповіли “так”, то у вас чудова довготривала пам’ять, і ви уважні до друзів та близьких. Ви, очевидно, пам’ятаєте їхні дні народження і не забуваєте вітати. За свою пам’ять не хвилюйтеся.

6-8 відповідей “так”. У вас досить-таки гарна пам’ять. Результати цілком пристойні, і ви можете розраховувати, що в більшості випадків пам’ять вас не підведе. Проте іноді страждаєте через неуважність. Але ви можете змусити себе зосередитися, отже, маєте достатньо волі.

4-5 відповідей “так”. Пам’ять у вас не така вже й погана, але ви, очевидно, не вмієте зосереджуватися, а це завжди заважає запам’ятовуванню. Постарайтеся спеціально подумки відзначати (повторювати) ті факти, цифри або події, що можуть колись знадобитися. Іноді пам’ять підводить вас через неуважність. А якщо не надаватимете значення датам днів народження друзів, вас вважатимуть забудькуватою людиною.

0-3 відповідей “так”: ваша пам’ять не в найкращому стані. Негайно придбайте записник і, щоб уникнути прикрощів, починайте занотовувати майбутні заходи. Не зайво буде зайнятися і тренуванням пам’яті: допомагає рахування подумки, запам’ятовування текстів. Вживайте вітаміни. При нагоді порадьтеся з лікарем або психологом щодо індивідуальних методів тренування пам’яті. Хоча, у той же час, вам можна навіть позаздрити - адже ви швидко забуваєте неприємності і навряд чи спроможні бути злопам’ятною людиною.

01.03.2007



Рівне-Ракурс №10 від 01.03.2007p. 
На головну сторінку