Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №950 від 06.02.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс культури і освіти

Фонд Олексія Муляренка допомагає майбутнім рівненським науковцям

Фонд Олексія Муляренка допомагає майбутнім рівненським науковцям

Минулого понеділка Благодійна організація «Фонд Олексія Муляренка» та Національний університет водного господарства та природокористування в Рівному вже вдруге підвели підсумки конкурсу інноваційних студентських наукових проєктів імені професора Олексія Костіна, який тривалий час завідував кафедрою гідравліки в НУВГП.

До слова, Олексій Костін є дідусем екс-голови Рівненської ОДА, депутата Рівнеради Олексія Муляренка.

Цьогорічна назва конкурсу – «Оздоровлення малих річок Рівненщини». Тему обрали не випадково, адже для жителів Рівного та Рівненщини дуже актуальним є екологічний стан наших водойм.

«Як і минулого року, приємно здивувала активність студентів. І хоча до фіналу потрапили роботи лише шести студентів, рівень усіх учасників конкурсу, був досить пристойним». Це дуже добре, що студенти нашого Національного університету водного господарства та природокористування активно приймають участь в підготовці конкретних наукових проєктів, які будуть втілюватись у життя і приносити користь громаді. Хочу сказати, що мій дідусь Олексій Костін багато років навчав студентів і мені приємно, що ми продовжуємо його діяльність – розповідає ініціатор конкурсу Олексій Муляренко.

Призовий фонд конкурсу – 30 тисяч гривень, був справедливо розділений між трьома переможцями. А першу премію отримав третьокурсник НУВГП Микола Клименко, проєкт якого стосується відновлення річки Боярчик, яка бере свій початок за гіпермаркетом «Епіцентр» та впадає в річку Устя у Рівному.

Олексій Муляренко так прокоментував роботу переможця нинішнього конкурсу: «Не думаю, що багато навіть фахівців, не те що пересічних рівнян знають, що в нашому місті є така річка Боярчик, але вона є і її потрібно рятувати. Прекрасно, що на проблему малих річок звертають увагу студенти НУВГП і не просто звертають увагу, а пропонують конкретні шляхи вирішення проблем малих річок. Це не лише екологічні, а й інвестиційні проєкти і це як раз те, що потрібно сьогодні. Моя позиція проста – ми повинні виховувати в нашому університеті таких фахівців, які чітко розуміють завдання і вміють запропонувати конкретні проєкти, які потім будуть втілюватись у життя. Саме для цього ми започаткували наш конкурс».

Після підбиття підсумків конкурсу було оголошено тему наступного конкурсу на 2020 рік. Вона звучить так – «Оздоровлення басейну річки Устя».

06.02.2020Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 06.02.2020p. 
На головну сторінку