Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №952 від 20.02.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

Сергій Власенко: Протягування закону про розпродаж землі – це нахабна корупційна оборудка на найвищому рівні

Сергій Власенко: Протягування закону про розпродаж землі – це нахабна корупційна оборудка на найвищому рівні

В той час, коли президент Зеленський стверджує, що Україна – не корумпована держава, монобільшість у парламенті у корупційний спосіб намагається обманути українців та продати сільськогосподарську землю іноземним спекулянтам.

Про це заявив заступник голови партії «Батьківщина» Сергій Власенко на засіданні Погоджувальної ради депутатських фракцій та груп у Верховній Раді.

«Хіба не є корупцією те, що в аграрній державі об’єднали міністерство сільського господарства з міністерством економіки, і призначили туди керуючого із зовнішнього управління? Хіба це не корупція, коли заступником міністра цього надміністерства призначають людину, яка до цього очолювала клуб аграрного бізнесу, що об’єднував ТОП-15 агрохолдингів України, які в сукупності володіють трьома мільйонами гектарів української землі? Хіба це не корупція, коли голова профільного комітету, маючи особистий конфлікт інтересів, у порушення регламенту протягував цей законопроєкт?», – обурився народний депутат.

Сергій Власенко зауважив, що президент та «слуги народу» всупереч обіцянкам та проти волі людей намагаються протягнути закони на догоду іноземним аферистам.

«Хіба не є корупцією фейкове обговорення законопроєкту у Верховній Раді, коли жодну з озвучених правок монобільшість не підтримує? Нам кажуть, щоб ми відкликали наші поправки, але ми цього не зробимо, бо вони стосуються проведення референдуму, що нам обіцяв президент. В програмі «слуг народу» був і законопроєкт про народне вето. Але ж де він? Віддайте його, покажіть, щоб люди могли після прийняття тієї ганьби, яку протягує монобільшість, застосувати народне вето. Але всього обіцяного сьогодні немає», – наголосив Сергій Власенко.

Лише після проведення референдуму, переконаний Сергій Власенко, можна виносити на розгляд земельні закони.

«Батьківщина» вимагає проведення референдуму. Тільки після цього можливе обговорення будь-якого земельного законопроєкту. Сьогодні понад 70% громадян проти продажу сільськогосподарської землі. Але, якщо український народ, скаже «так», то тоді треба продавати землю лише фермерам, які на ній працюють. З метою забезпечення викупу паїв потрібно створити державний банк і за ринковою ціною викуповувати землю в державну власність, а не розбазарювати її в корупційний спосіб серед іноземних банків, агрохолдингів і юридичних осіб», – резюмував Сергій Власенко.

20.02.2020



Рівне-Ракурс №10 від 20.02.2020p. 
На головну сторінку