Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №952 від 20.02.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

«Дія» в дії

«Дія» в дії

За перший тиждень після презентації застосунку «Дія» його завантажили понад 1 млн разів. Урядовий додаток міцно закріпився на перших позиціях українських App Store і Play Market, випередивши популярні сервіси Tik Tok, Telegram, YouTube і Viber.

Перший крок, який додаток пропонує одразу після встановлення на смартфон, – це авторизація. Вона відбувається через технологію BankID. Користувач повинен підтвердити згоду на передачу інформації через інтернет-банкінг у своєму особистому кабінеті. Наразі у системі доступні: «Приватбанк», Ощадбанк, «Кредобанк», «Радабанк», «Мотор банк», «Ідея банк», ПУМБ, «А-банк», «Альянс банк», а також банки «Південний», «Форвард», «Восток», Monobank. Якщо потрібного банку в списку немає, додаток пропонує «стежити за оновленнями».

Зважаючи на необхідність доступу до особистої інформації, у Мінцифрі наголошують на високому ступені захисту додатку.

«Архітектура «Дії» побудована таким чином, що на серверній частині програми не здійснюється постійне зберігання персональних даних користувачів. При цьому інформація в каналах передачі даних передається в зашифрованому вигляді, а на деяких етапах використовується подвійне шифрування», – пояснює міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Зараз у застосунку доступні водійське посвідчення та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу. Після авторизації ці документи повинні автоматично з’явитись у смартфоні. Якщо документів немає, застосунок пропонує верифікувати їх в електронному кабінеті водія (e-driver.hsc.gov.ua). Після обробки даних документи синхронізуються із додатком. Якщо все ж щось пішло не так, допомогу можна пошукати у розділі «Питання та відповіді», а також звернутись у «Службу підтримки», яка доступна в месенджерах Telegram, Facebook Messenger, Viber.

За матеріалами Центру громадського моніторингу та контролю

20.02.2020



Рівне-Ракурс №10 від 20.02.2020p. 
На головну сторінку