Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №953 від 27.02.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Закрита піца кальцоне

та 10 варіантів начинки до неї

Кальцоне – страва італійської кухні, закритий пиріг з начинкою: овочами (помідорами, капустою броколі, болгарським перцем), м’ясними інгредієнтами (шинкою, салямі, курячим м’ясом), різними видами сиру (кисломолочним сиром, моцарелою, проволоне, гаудою, чеддером, іншими).

Кальцоне вважається різновидом піци – тісто для кальцоне готується так само, як і тісто для піци. Також, кальцоне називають закритою піцою.

Тісто для кальцоне

Тісто для кальцоне, як і тісто для піци, можна приготувати різними способами – наприклад, на молоці або на кефірі.

Інгредієнти:

7 грамів сухих дріжджів;

0,5 склянки теплої води;

0,5 склянки звичайної води;

2 столові ложки оливкової олії;

2 столові ложки меду;

3 склянки борошна;

0,5 чайної ложки солі.

Приготування:

Дріжджі залийте теплою водою та відставте на 5 хвилин. Тим часом в окремій мисці перемішайте звичайну воду, оливкову олію, мед та сіль. Додайте в миску склянку борошна, добре перемішайте. Додайте в тісто дріжджі, перемішайте. Поступово додавайте в тісто решту борошна та вимішайте тісто руками на обробній дошці, щоб воно вийшло однорідним.

Зробіть з тіста чотири рівних кульки, накрийте плівкою та відставте на 30 хвилин.

Тим часом приготуйте начинку для кальцоне. Через 30 хвилин та коли буде готова начинка, кожну кульку тіста розкачайте, щоб вийшов рівний круг. На половину круга викладіть начинку для кальцоне (так, щоб з країв залишалося вільне місце, яке потім можна буде защипнути). Накрийте начинку другою половиною тіста, защипніть.

Поверхню кальцоне потрібно проколоти виделкою в декількох місцях. Поставте кальцоне в гарячу духовку приблизно на 20 хвилин або до готовності

10 варіантів начинки

Кальцоне, як і піцу, можна приготувати з різноманітною начинкою: з овочами та сиром, з м’ясними продуктами, з декількома видами сиру.

1. Традиційно, кальцоне можна приготувати з начинкою з сосисок, моцарели та помідорів або соусу (можна взяти соус для спагеті, соус маринара або інший).

2. Сосиски, сир, моцарела, маринований перець, соус – ще один варіант начинки, з якою можна приготувати кальцоне.

3. Мало кому не сподобається кальцоне з яловичим фаршем, оливками, тертим сиром чеддер та томатним соусом. Для такої начинки фарш потрібно підсмажити на сковороді з цибулею і приправами (куркумою, перцем, часниковим порошком).

4. Звичайно ж, в італійській кухні часто використовується салямі. Наприклад, можна приготувати кальцоне з салямі, моцарелою, сиром проволоне, зеленню та овочами. Дуже смачно!

5. Спробуйте приготувати кальцоне з салямі, сиром проволоне та шпинатом.

6. Ще один варіант: сир проволоне, зелень, сосиски, червоний болгарський перець та цибуля.

7. Для тих, хто любить капусту броколі, сподобається кальцоне з броколі, подрібненим сиром чеддер та курячим м’ясом.

8. Якщо ви не їсте м’ясні продукти, спробуйте приготувати кальцоне з броколі, твердим сиром (таким, який добре плавиться, наприклад, гаудою) і томатним соусом.

9. Також, вегетаріанцям сподобається кальцоне зі смаженими печерицями та сиром сулугуні.

10. І, звичайно ж, можна приготувати кальцоне з різними видами сиру: наприклад, з моцарелою, проволоне, твердим сиром (на ваш вибір) та м’яким розсільним сиром (таким як рікотта, бринза, адигейський).

27.02.2020



Рівне-Ракурс №10 від 27.02.2020p. 
На головну сторінку