Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №954 від 05.03.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Кілька порад, як формувати грошове дерево

Кілька порад, як формувати грошове дерево

Грошове дерево («красула», або у простолюдді «товстянка») можна зустріти доволі часто і в офісах, і в квартирах. Але далеко не завжди воно виростає гарним.

Через помилки у догляді рослина тягнеться вгору, її гілки тонкі, довгі, а листя - на верхівці.

На жаль, у міській квартирі вкрай важко створити для красули ідеальні умови, тому деревце обов’язково потрібно формувати і бажано починати робити це тоді, коли воно ще зовсім маленьке.

Перша помилка, якої допускаються більшість людей – це неправильний вибір горщика. При великому об’ємі землі стрижневий корінь тягнеться вниз, а сама рослина нагору, що робить її тонкою і слабкою. Якщо ваша рослина була у великому горщику, пересадіть її в маленький і плаский горщик.

Ґрунт для грошових дерев повинен наполовину складатися з піску і дрібного гравію. Його без зусиль можна купити у квіткових магазинах.

Якщо при пересадженні ви помітили, що корінь рослини сильно виріс у довжину, трохи укоротіть його ножицями, так щоб він вдало вміщався у новий горщик.

Поливати грошове дерево рекомендується не рясно, але часто, тому що при рясному поливі у горщику може застоюватися вода, що часто стає причиною загнивання кореню рослини.

Якщо ваше дерево маленьке і ще не почало гілкуватися (оптимальна висота 15 сантиметрів), відщипніть 2 маленьких верхніх листочки, можна відщипнути і більше, але тільки так, щоб на кінці гілочки залишалися 2 великих листи. Пізніше на цьому місці повинно початися розгалуження (з’являться відразу 2 пари листочків), якщо ж цього не відбудеться і буде тільки одна пара, її треба відщипнути повторно.

Почати формувати грошове дерево можна й пізніше. Навіть якщо воно вже виросло великим, ви можете вкоротити гілки, але, на жаль, на місці відщипування залишаться пеньки, тому краще взятися за формування рослини, коли вона ще молода і видаляти тільки верхні листочки там, де, на ваш погляд, дерево повинно гілкуватися.

Красула – дуже живуча рослина. Вона не вимагає особливого догляду і навіть без проблем перенесе тривалу відсутність поливу. Розмножити її також легко. Просто, поставте у воду невелику гілочку і через кілька днів вона дасть коріння.

Спробуйте сформувати грошове дерево і через деякий час ви будете приємно здивовані результатом, а, можливо, це навіть стане вашим маленьким захопленням.

05.03.2020



Рівне-Ракурс №10 від 05.03.2020p. 
На головну сторінку