Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №954 від 05.03.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

Юлія Тимошенко: Маємо всі підстави проводити референдум вже зараз і зупиняти розпродаж землі

Юлія Тимошенко: Маємо всі підстави проводити референдум вже зараз і зупиняти розпродаж землі

У країні діє закон про референдум, але влада його «не помічає», виконуючи завдання зовнішніх замовників, які мають намір володіти українськими ресурсами та землею.

Про це заявила Голова партії «Батьківщина» під час брифінгу у Верховній Раді.

«Їхнє завдання – спочатку продати все, що є в Україні. Передати зовнішнім господарям всі наші надра, стратегічні об’єкти власності, все, що в нас є і до того не прийняти закон про референдум і не прийняти закон про право народу накласти вето на ті закони, які народ не поділяє. Це свідома політика, і треба констатувати, що епоха брехні продовжується ще в більш радикальному вигляді», – обурилася Юлія Тимошенко.

Юлія Тимошенко зауважила, що в рішенні Верховного Суду від 25 жовтня 2019 року чітко визначено, що після скасування закону про референдум «від Януковича» діє закон 1991 року. Саме цей документ, наголосила політик, потрібно сьогодні взяти за основу та провести референдум, допоки влада не передала в руки міжнародних спекулянтів усі ресурси країни.

«Місцевий суд, Апеляційний Суд та Верховний Суд підтвердили, що після скасування останнього закону про референдум, почав діяти закон про референдум від 3 липня 1991 року. Ми зараз вимагаємо від президента, від його найближчого корумпованого оточення не забирати землю всупереч волі 75% людей в Україні, а взяти закон про референдум від 1991 року і провести його. Я закликаю і владу, і опозицію негайно на базі цього закону про референдум 1991 року призупинити розбазарювання портів, аеропортів, залізниці, нафтопроводів, і негайно запитати в людей, що робити із народною власністю. Тому – тільки референдум!» – наголосила лідер партії.

Саме законними діями, переконана Юлія Тимошенко, можна змусити владу діяти в інтересах людей та припинити розпродаж національного багатства країни.

«Якщо президент не відреагує, ми будемо об’єднуватися з усіма іншими опозиційними партіями, з громадськими організаціями, аграрними союзами, фермерськими організаціями й будемо вирішувати, як реалізувати закон про референдум 1991 року. Жодні шумні заяви, жодні зміни урядів, ніякі в тому числі публічні акції, такі як самопідпал ветерана АТО під офісом Володимира Зеленського, не примусять їх зійти з гачка зовнішнього управління та позбавити Україну ресурсів. Тільки дії, чіткі законні, конституційні дії українського суспільства разом з громадськими організаціями та силами допоможуть протистояти владній афері», – резюмувала Юлія Тимошенко.

05.03.2020https://ba.org.ua/yuliya-timoshenko-mayemo-vsi-pidstavi-provoditi-referendum-vzhe-zaraz-i-zupinyati-rozprodazh-zemli/



Рівне-Ракурс №10 від 05.03.2020p. 
На головну сторінку