Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №954 від 05.03.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Родини Героїв Небесної Сотні вимагають справедливості

Родини Героїв Небесної Сотні вимагають справедливості

Родини Героїв Небесної Сотні Рівненщини просять підтримати звернення щодо ситуації, яка склалася із розслідуванням та судовим розглядом справ стосовно розстрілу Героїв Небесної Сотні.

З таким проханням звернулася представниця родин Героїв Небесної Сотні Вікторія Опанасюк до депутатів обласної ради на засіданні постійної комісії з питань соціальної політики і соціального захисту учасників АТО та членів їх сімей під головуванням Бориса Бірука.

Вона відзначила, що родини Героїв Небесної Сотні просять розробити та узгодити із правозахисною і професійно-юридичною спільнотою зміни до законодавства, які дозволять заочне засудження, зокрема обміняних беркутіців у цьому ж судовому процесі, та прийняти їх.

«В світлі останніх подій – обмін ексберкутівців, терористів, вбивць і агентів російських спецслужб, родини Героїв Небесної Сотні не мають права залишатися осторонь цих подій. Ми глибоко співчуваємо тим родинам, чиї рідні знаходяться в полоні у ворога, і щиро раді за тих, кого повернули додому. На превеликий жаль, ми своїх рідних вже ніколи не зможемо побачити і обняти, а тепер у нас ще й забрали надію на покарання вбивць. Ми принципово не протии обміну. Полонених потрібно повертати, але на нашу думку, не обов’язково для цього було гвалтувати судову систему. Це одна з основ державності, це одна із тих цінностей, за які Небесна Сотня віддала свої життя і за що зараз віддають свої життя захисники на фронті. Втрата прав на правосуддя породжує втрату віри в справедливість», – наголосила Вікторія Опанасюк.

Також родини Героїв Небесної Сотні просять відсторонити від участі у кримінальних провадженнях по справах Майдану і перевести із Департаменту процессуального керівництва у кримінальних провадженнях про злочин, вчинені у зв’язку із масовими протестами 2013 – 2014 роках Олександра Шевеленка, Сергія Куцого та Дениса Суботіна. Крім того. Звільнити з посади керівника департаменту процессуального керівництва у кримінальних провадженнях про злочин, вчинені у зв’язку із масовими протестами 2013-2014 роках Віктора Мисяка, оголосити відкритий конкурс на цю посаду.

Затвердити нову організаційну структуру ДБР та не допустити призначення на керівні посади в ДБР осіб, які мають конфлікт інтересів, зокрема – адвокатів Януковича, що представляли підозрюваних, справи по яких передані в ДБР.

Таке звернення члени комісії підтримали одноголосно та рекомендували його винести на розгляд чергового пленарного засідання. Якщо його підтримають депутати на сесії його буде надіслано до Президента України, Верховної ради України, Генерального прокурора та Державного бюро розслідувань.

05.03.2020



Рівне-Ракурс №10 від 05.03.2020p. 
На головну сторінку