Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №956 від 19.03.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Пісні страви: 5 рецептів котлет без м’яса

Харчуватися під час посту треба збалансовано, особливо якщо в сім’ї є діти. Пісні рецепти мають бути з достатньою кількістю овочів, адже вони корисні для здоров’я. Серед пісних лідерів ?– крім овочів, бобові, сухофрукти. Бобові – це джерело вітамінів групи В, РР, С, амінокислот, ферментів, вуглеводів, каротину, калію, кальцію, сірки, фосфору, магнію і заліза. Сухофрукти і горіхи допоможуть протистояти застуді, поліпшити роботу мозку, зміцнити волосся й нігті.

Пісні котлети роблять з овочів, грибів і круп – за смаком вони м’ясним практично не поступаються. Подавати їх можна зі свіжими або тушкованими овочами, картоплею, круп’яних гарніром, з томатним соусом або домашнім пісним майонезом.

Пісні котлети з квасолі

Інгредієнти:

1 банка (330 г) квасолі у томатному соусі з грибами і овочами;

3-5 ст.л. борошна;

120 г білого хліба;

1 пучок зелені (петрушка, кріп, кінза);

1 ч.л. зіри;

лимонний сік – на смак;

сіль перець.

Приготування:

Квасолю разом із заливкою викласти в блендер. Поламати хліб на шматочки і додати до квасолі. Подрібнити.

Потім додати зелень, зіру, сіль, перець і лимонний сік. Ще раз подрібнити. В отриману суміш додати борошно. Добре перемішати.

Ложкою набираючи масу, сформувати котлети, обваляти в борошні. Обсмажити з двох сторін на рослинній олії.

Подавати можна з томатним соусом і зеленим салатом.

Пісні гречані котлети

Інгредієнти:

1 стакан гречаної крупи;

250 г грибів;

1 середня цибулина;

1 середня морква;

2-3 столові ложки борошна або 1 середня картоплина;

1 ч. ложка солі;

1/3 ч. ложки чорного меленого перцю;

борошно для обвалювання котлет;

рослинна олія.

Приготування:

Закип’ятити дві склянки води. Гречку перебрати, промити і засипати в окріп, додавши 0,5 ч. ложки солі. Після закипання варити на невеликому вогні до повного вбирання води, потім дати каші настоятися під кришкою. Остудити.

Промиті гриби порізати дрібною соломкою і покласти на суху сковорідку без олії. В процесі нагрівання гриби виділять сік, в якому будуть тушкуватися до повного випаровування вологи.

Цибулю нарізати дрібними кубиками.

Після випаровування рідини зсунути гриби до країв сковорідки, налити масло і в центр покласти цибулю. Пасерувати 5 хвилин, додати натерту на крупній тертці моркву і все разом обсмажувати ще 5 хвилин. Потім перемішати з грибами, посолити і поперчити, і смажити все разом до готовності. Остудити.

Змішати гриби і гречку, додати борошно і, за необхідності, трохи води, щоб одержувати в’язкий фарш. Ретельно вимісити фарш рукою (замість борошна можна додати дрібно натерту середню картоплину).

Дати фаршу постояти 15-20 хвилин в холодильнику, щоб в борошні розбухла клейковина. Потім сформувати невеликі котлетки, обваляти їх у борошні і смажити з двох сторін в розігрітій олії до зарум’янення.

Пісні вівсяні котлети

Інгредієнти:

вівсяні пластівці – 1 стакан;

окріп – 0,5 склянки;

картопля – 1 шт.;

цибуля – 1 шт.;

часник – 1 зубчик;

кріп, сіль, панірувальні сухарі.

Приготування:

Вівсянку залити окропом і залишити на 20-30 хвилин. Натерти картоплю, дрібно порізати цибулю і зелень, часник вичавити через прес. Змішати, сформувати котлетки і обваляти їх в сухарях. Обсмажити на середньому вогні з двох сторін до рум’яної скоринки.

Пісні капустяні котлети

Інгредієнти:

капуста – 1 кг;

кріп – 1/2 пучка;

манка – 75 г;

борошно – 75 г;

часник – 1 зубчик;

цибуля ріпчаста – 1 шт.;

коріандр мелений – 3/4 ч.л.;

панірувальна суміш – 100 г;

олія;

сіль за смаком.

Приготування:

На капусті видалити верхні листки, розрізати качан на чотири частини, вирізати качан. Покласти капусту в каструлю, залити водою і варити після закипання 5 хвилин. Далі капусту викласти в друшляк, дати стекти зайвій рідини.

Пропустити цибулю, капусту і кріп через м’ясорубку. Дати фаршу постояти 5-10 хвилин, потім через дрібне сито злити зайву рідину.

Додати манку, борошно, спеції, перемішати.

Столовою ложкою брати фарш, обвалювати в панірувальний суміші і смажити на добре розігрітій олії з обох боків до рум’яного кольору. Котлети краще робити плоскими.

Готові котлети викласти на паперовий рушник, щоб всотався зайвий жир.

Пісні морквяні котлети

Інгредієнти:

морква – 300 г;

панірувальні сухарі – 150 г;

цибуля ріпчаста – 1 шт.;

сіль і перець – за смаком;

олія.

Приготування:

Моркву відварити в шкірці. Почистити, натерти моркву на крупній тертці, додати сіль і перець, панірувальних сухарів стільки, щоби «фарш» почав ліпитися.

Сформувати котлетки, обваляти в панірувальних сухарях, обсмажити до золотистого кольору з обох сторін.

19.03.2020



Рівне-Ракурс №10 від 19.03.2020p. 
На головну сторінку