Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №956 від 19.03.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Рівненська ОДА запровадила температурний скринінг

З 16 березня в Рівненській ОДА запровадили обов’язкову перевірку температури тіла з метою запобігти поширенню коронавірусу. «Нацгвардійці працюють із температурними сканерами на обох входах у приміщення адміністрації. Перевірку проходять усі працівники та відвідувачі ОДА, облради без виключення. Ми показуємо приклад для усіх – як потрібно дбати про людей, які працюють в установі. Тобто необхідно проводити певні профілактичні заходи. Працівники ОДА розуміють важливість заходів, тому із відповідальністю проходять температурний контроль. Якщо у людини буде температура більша ніж 37,5°C, то лікар проводитиме обстеження і буде надавати первинну консультацію», – зазначив перший заступник голова ОДА Сергій Подолін.

Лікар медичної служби військової частини Нацгвардії України Василь Ляшок розповів, що до обіду вже перевірили близько 300 осіб. На даний момент працівників ОДА та відвідувачів з підвищеною температурою не було виявлено, усі показники були в межах норми – до 36,9 °C.

«Відвідувачів із підвищеною температурою – вище 37,5 °C будуть поміщати в облаштований ізолятор, який знаходиться у приміщенні ОДА. Лікарі проводитимуть первинний огляд, за потреби направлятимуть у медичні заклади», – повідомив Василь Ляшок.

Разом з тим, він додав, що підвищення температури тіла – це не означає, що людина захворіла на COVID-19. Адже нині спостерігається спалах грипу та інших вірусних інфекцій. Температурний скринінг будуть проводити у період всеукраїнського карантину – до 3 квітня.

Додамо, що відповідно до розпорядження голови ОДА від 12 березня 2020 р. № 162 «Про запобігання поширенню на території Рівненської області коронавірусу COVID-19» рекомендовано:

• керівникам органів місцевого самоврядування, підприємств, установ та організацій усіх форм власності:

• запровадити щоденний температурний скринінг персоналу та відвідувачів;

• вжити заходів щодо недопущення до роботи осіб з ознаками інфекційного захворювання;

• максимально перевести роботу на віддалений доступ;

• запровадити режим профілактичного спостереження за особами із числа персоналу, які відвідували країни інфекційного ризику;

• передбачити режим регулярного провітрювання службових приміщень, за можливістю здійснювати дезінфекційні заходи за допомогою кварцування.

19.03.2020



Рівне-Ракурс №10 від 19.03.2020p. 
На головну сторінку