Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №958 від 02.04.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс культури і освіти

Роботи рівненських митців купують за кордон

Роботи рівненських митців купують за кордон

В наш час як ніколи хочеться чогось сонячного, яскравого та позитивного. Вміння знайти це у повсякденному житті і відрізняє по-справжньому творчих людей. Саме з таким митцем і звела мене доля цього року. Скажу відверто – це було дуже раптово – стрімко, райдужно і назавжди. Так я познайомилася з картинами відомої на Рівненщині художниці Оксани Міхеєвої.

- Оксано, а взагалі, хто Ви за освітою?

- За освітою я бухгалтер, але ніколи ним не працювала.Останні 10 років була підприємцем, але бізнес виснажився, довелося закрити. На даний час не працюю, що й стало поштовхом до написання картин. Але - це все завдяки моїй сім’ї, яка підтримала мене, рідним та друзям.

- Це було спонтанним рішенням, чи все-таки ця любов давалася взнаки?

- Я вже носила це в собі, а останній рік вже мої друзі не раз чули - хочу малювати... Могла довго стояти і роздивлятися картини в галереях. А все почалося раптово: подружка стала моїм поштовхом, подарувала мені картину по номерах: «На, малюй», але по номерах – це як розмальовка, цікаво, але не те... Я хотіла сама. В будинку, де я проживаю, є художня студія для діток. От я пішла туди, купила полотно, фарби, пензлики і почалося... Починала акриловими фарбами і взяла собі за мету, писати ними рік. Як я це роблю я й досі не знаю... Але вже зупинитися не можу. Почала свої роботи виставляти в інтернет-мережі. Люди почали реагувати, писати відгуки і питати чи я не продаю. І, звичайно, це додало впевненості. Почали замовляти картини. Багато картин змальовувала, щоб навчитися, адже я не навчалася живопису, і навиків та знань у мене немає. Все на відчуттях... і здогадуваннях: як робиться фон, як змішувати фарби, які і як використовувати пензлики та мастихін. То був «шалений акриловий рік». Було дві виставки в моєму місті: на день Незалежності і на День міста, стаття в газеті місцевій. А ще була цікава історія - в інтернеті знайшла інформацію, що в Одесі відбувається конкурс «Руде місто», я відправила туди своє руде «янголятко» і забула про це. Через місяць мені прислали подяку за участь, а мій янгол увійшов в 13 найкращих робіт. Звичайно, було дуже приємно.

- У Вас дуже цікава манера написання, вона така невимушена, легка! Для таких як я, необізнаних досконало, в якому стилі працюєте?

- Зараз читаю, дивлюся відеоуроки, розбираюся з тінню і світлом. Вже є кілька робіт моїх власних – на тему «Квіти». В цьому році почала писати маслом, все по-іншому, інша техніка. Думаю, що ще знайдеться мій стиль... Треба ще багато чому вчитися.

- Оксано, знаю, що кілька Ваших робіт є в приватних колекціях за кордоном, не знаю чи так можна казати, це стало модним - картина від Оксани Міхеєвої. Важко догодити таким вибагливим клієнтам?

- Знаєте, я пишу картини, а не роздивляюся тих, хто їх купує, тому догодити або не догодити не виходить – вся моя душа, турбота, увага належать саме картинам. Мені навіть здається, що картини самі обирають тих, до кого хочуть піти.

- Ви дуже цікава і неординарна особистість, хочу побажати, щоб незабаром відбулися Ваші персональні виставки у відомих художніх галереях, я впевнена – так і буде! Успіхів і натхнення!

02.04.2020Валентина Добровольська



Рівне-Ракурс №10 від 02.04.2020p. 
На головну сторінку