Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №958 від 02.04.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

«Рівнегаз» придбав для Рівненської ЦМЛ необхідні побутові засоби

«Рівнегаз» придбав для Рівненської ЦМЛ необхідні побутові засоби

До інфекційного відділення Рівненської ЦМЛ завезли побутові товари та засоби гігієни, необхідні у повсякденній роботі медиків. Зокрема, це пральний порошок, паперові рушники, серветки, мило, лампочки, відра, швабри – придбані за кошти АТ «Рівнегаз». Завідуюча інфекційного відділення для дорослих Рівненської ЦМЛ Галина Максимчук висловила подяку за підтримку та оперативність у наданні допомоги.

– Ми подавали список, що нам найбільше потрібно в цей період і все, навіть більше, доставили дуже оперативно. Це не препарати чи засоби захисту, хоча ми кожного дня працюємо над тим, щоб закупити їх більше. Це засоби гігієни і допоміжні побутові речі, які нам потрібно для щоденної роботи. Їх потрібна велика кількість, а в розхідні, в планові чи цільові витрати ці речі не входять.

- Як оцінюють існуючу ситуацію у відділенні, до якого в першу чергу звертаються за медичною допомогою ті, хто відчуває недугу і наскільки небезпечний даний період для Рівненщини?

– В нас цей коронавірус вже є. Всі медики і фахівці це розуміють. Просто абсолютна більшість це легкі форми, які ми не фіксуємо. В нас немає скринінгових тестів, хоча в області вони вже є і їх роздають. Але складність цих тестів полягає в тому, що їх варто робити не раніше 4-5 дня від захворювання, тому, що вони будуть не показовими. Ми витратимо тест не за призначенням. Я вважаю, що нам потрібно мобілізувати свої сили, фінансові можливості, і свої емоції. Триматися всім, бо взаємодопомога завжди допомагала людям. Це проблема для всіх країн. Ситуація складна. Треба всіх рекомендацій дотримуватися по самоізоляції, це важливо, щоб не було масового одномоментного поступлення у медичні заклади. І думаю, саме ця ізоляція допоможе нам впоратися із цією ситуацією.

– Чи відчули ви наплив, паніку, зростання звернень?

– Масового напливу немає. Тиждень тому була інформація, що з’явилися швидкі тести і всі почали йти із питаннями: чому ви не робите? Але коли пояснюєш ситуацію, що тестів немає, що ми не робимо ці тести, за яких умов почнемо робити – люди розуміють. Надіємося, що українці сильна нація. Побороли всі, тож поборемо і цю інфекцію. Головне взаємодопомога і дотримання всіх вимог.

Окрім допомоги Рівненській ЦМЛ акціонерне товариство «Рівнегаз» надає допомогу для інших медичних закладів. Це костюми біологічного захисту, захисні маски, окуляри, хлоромісні засоби, засоби для обробки рук. А також підприємство оплатило транспортні послуги для перевезення пацієнтів.»

02.04.2020



Рівне-Ракурс №10 від 02.04.2020p. 
На головну сторінку