Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №960 від 17.04.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Позбуваємося натоптнів з допомогою яблук і часнику

Позбуваємося натоптнів з допомогою яблук і часнику

Після ходіння босоніж у декого залишаються на ногах затвердіння шкіри – їх називають натоптнями. До речі, вони виникають і від того, що влітку ми носимо взуття без шкарпеток. Як їх позбутися?

Візьміть часник і кисле зелене яблуко. Розріжте їх на частинки і почергово натирайте ними затверділе місце. Робіть це чотири-п’ять разів на день. Через тиждень натоптень пом’якшиться і зійде шарами. Найцікавіше, що в такий само спосіб можна позбутися твердих мозолів і – не повірите! – бородавок. Щоправда, якщо мозолі потрібно змащувати часниковим і яблучним соками тиждень, то бородавки – днів десять-дванадцять.

Лікуємо п’яти

Нині, коли сонечко дедалі частіше кличе на прогулянку, так хочеться похизуватися красивими ніжками у відкритих босоніжках. Але… багато хто відмовляє собі в цьому задоволенні через тріщини на п’ятах.

Отож, лікуємо п’яточки.

Увечері треба налити в миску гарячої води (стільки, щоб, коли поставите туди ноги, вода сягала кісточок), розчинити жменю солі, додати 10 крапель йоду й парити ноги впродовж 10–15 хв. Потім витерти їх насухо, змастити проблемні місця йодом, надягти теплі шкарпетки і так лягати спати.

Можна нарізати у склянку сухої кропиви дводомної, всипати в літровий термос, залити окропом, настоювати цілу ніч. Вранці процідити, додати дві жмені солі, півсклянки соди, стільки ж оцту, розмішати, перелити суміш у трилітрову банку й долити гарячою водою. Усе це вилити в миску й парити ноги 15 хв. Після ванночки висушити і змастити ноги кремом. Цю рідину можна використовувати чотири рази. Курс лікування – сім процедур.

Щоб загоїлися тріщини на п’ятах, треба після миття намащувати їх будь-якою олією, кремом для ніг з вітаміном А.

Від глибоких тріщин порятує 5–10–відсоткова синтоміцинова емульсія, її можна придбати в аптеці.

17.04.2020



Рівне-Ракурс №10 від 17.04.2020p. 
На головну сторінку