Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №963 від 07.05.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Соняшникова олія “догляне” за шкірою і волоссям

Соняшникову олію використовують при виготовленні шампунів. Завдяки легкій текстурі соняшникова олія пом’якшує волосся і надає їм сяючого блиску.

Соняшникова олія допомагає позбутися від омертвілої шкіри на руках або ногах. Соняшник – це масляниста рослина, насіння якого багаті жирами. Таким чином, соняшникова олія розм’якшує шкіру на руках і ногах, покращуючи її відлущування. Нанесіть соняшникову олію на проблемні ділянки і надіньте шкарпетки. Повторюйте процедуру до отримання бажаного результату. На наступний день після нанесення олії ви можете потерти ороговілу шкіру пилочкою.

Олію можна використовувати для догляду за шкірою. Її використовують в косметології. Вона входить до складу багатьох кремів косметичних засобів. Соняшникова олія – це чудово зволожуючий засіб. Вона пом’якшує і зволожує шкіру. Її можна використовувати при дуже сухій шкірі, екземі, лущеннях, герпесі, опіках і поверхневих ранах. Крім того, вона допомагає боротися зі старінням шкіри.

Спробуйте зробити маску для обличчя. Для цього подрібніть м’якоть невеликої дині з насінням і додайте 2 ст.л. соняшникової олії. Нанесіть на обличчя на 15-20 хвилин і акуратно просушіть за допомогою тонкого рушника, але не тріть.

Соняшникову олію використовують при виготовленні шампунів. Завдяки легкій текстурі соняшникова олія пом’якшує волосся і надає їм сяючого блиску. Олія допомагає контролювати завивання, усуває сухість і пошкодження, роблячи волосся більш слухняними. Цей універсальний засіб зберігає блиск і текстуру вашого волосся і може бути використаний в якості природного кондиціонера. Для оптимального результату олію можна наносити масажними рухами на шкіру голови перед прийняттям ванни один раз в тиждень. Соняшникова олія живить волосся і усуває їх ламкість. Вона являє собою чудове джерело гамма-ліноленової кислоти альфа, яка запобігає стоншенню волосся.

Лікування соняшниковою олією

За результатами досліджень в області краси соняшникова олія допомагає вивести родимки. Нанесіть на родимку суміш з соняшникової олії і питної соди на всю ніч, а вранці вимийте теплою водою.

Соняшникова олія полегшує артрит. Щоб позбутися від цього захворювання, прогрійте 3 ложки олії протягом трьох хвилин, потім натріть ним хворобливу ділянку. Накрийте сухою тканиною.

07.05.2020



Рівне-Ракурс №10 від 07.05.2020p. 
На головну сторінку