Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №963 від 14.05.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс спорту

Про спорт, ти - стиль? Як вибрати одяг для бігу та йоги і не облажався

Зараз практично в кожному журналі можна зустріти підбірку «N способів носити спортивні речі кожен день». Ми вже звикли до кросівок з сукнями, надягаємо худі під жакети. Навіть велосипедки, які минулого літа люто заперечувалися поза спортзалом, в цьому році вже можна зустріти не тільки в центрі столиці. Загалом, ми так багато говоримо про те, як використовувати спортивні речі не для спорту, що іноді забуваємо про, власне, спорт, але ж там теж потрібна одяг - ми ж не стародавні олімпійці, які виступали голими.

Salt: головне тут, інше за смаком

Часто можна почути думку, що не важливо, у чому, головне - займатися спортом. Що ж, почасти це правда. При цьому у великого числа дівчат красива спортивна форма займає не останнє місце в списку мотивуючих до занять факторів. Особливо часто з цим стикаються дівчата розміру плюс: їм важко підібрати форму за розміром - комфортну, що не сковує руху, не загрожує розірватися в невідповідний момент. Їх бажання піти в спортзал або вийти на пробіжку постійно наштовхується на банальне відсутність відповідного одягу.

Не дарма Одежда для бодибилдинга Небиа в цьому році представив у флагманському магазині манекени розміру плюс - і планує ввести цю практику в інших магазинах.

Для Nike модернізація своїх торгових просторів є додатковим способом демонстрації прагнення бренду надихати і відповідати потребам жінок-спортсменок. Це більше, ніж просто місце для шопінгу, це місце, де ми співаємо спорт.

Чого ми чекаємо від спортивного одягу

Спортивний одяг для спорту не обов'язково повинна бути модною (хоча в ній теж є тренди). Перш за все, вона повинна бути комфортною, а за це відповідають тканину, крій і розмір.

При виборі розміру важливо дивитися не на цифри на ярличках, а на те, як річ сидить. Так, спортивний одяг робиться з еластичних тканин, але це не означає, що, вибираючи річ на розмір менше, ви будете почувати себе в ній комфортно. Ніщо не повинно здавлювати, сковувати рухи. До речі, при покупці звертайте увагу на шви - вони не повинні натирати і залишати на шкірі сліди.

Груди - всьому голова

Починати завжди стоїть з білизни. Ні за що і ніколи не надягайте для занять спортом звичайний бюстгальтер, особливо той, який «не шкода». Справа не в підступах маркетологів, а в реальну турботу про своїх грудей і про те, як вона буде виглядати через кілька років. Важливо пам'ятати, що сила гравітації діє і на велику, і на невеликі груди, тому тема вибору спортивного бюстгальтера стосується не тільки власниць великого розміру чашки.

Якщо ви хочете «просто побігати» і вважаєте, що для цього спеціальний бюстгальтер не потрібен, подумайте про те, як рухається груди під час бігу: вона не тільки піднімається і опускається, а й рухається вперед-назад, описуючи своєрідну вісімку. Сумарно виходить близько 15 см при кожному підскоку під час бігу. Звичайне білизна з кісточками і поролоновими вставками призначений для фіксації грудей в стані спокою. Саме тому для бігу потрібен не просто спортивний бюстгальтер, а бюстгальтер найсильнішою - третього ступеня підтримки. Цей тип бюстгальтерів працює за принципом розведення. Вони паралізують кожну молочну залозу в своїй «капсулі», розводячи їх один від одного. Найчастіше такі бюстгальтери мають кісточки, широкі лямки без пластикових деталей і широкий пояс.

Ходити в таких бюстгальтерах цілий день незручно, і лікарі не рекомендують носити їх довше чотирьох годин. Проте, саме вони здатні «погасити» не тільки вертикальний рух грудей, але і горизонтальне.

Також вони рекомендуються для таких активних видів спорту, як верхова їзда, аеробіка, степ-аеробіка, зумба, тай-бо.

Salt: головне тут, інше за смаком

До бюстгальтерів більш легкої фіксації відноситься більшість компресійних топів, які притискають груди до грудної клітки, домагаючись знерухомлених. У таких бюстгальтерах немає кісточок - компресію створюють множинні шари тканини, зшиті особливим чином. Груди при цьому не розділені, вони стикаються - і, отже, потіють. Тому вони рекомендовані для йоги, ходьби на вулиці або по біговій доріжці, пілатесу, велоспорту, різних видів гімнастики (пілон, силова розтяжка, повітряні полотна).

Salt: головне тут, інше за смаком

Але хоч би якої фіксації ні бюстгальтер, він не може бути відкритим. Спокусливі декольте на рекламах фітнес-клубів - маркетинговий прийом. Такий бюстгальтер не забезпечить необхідної ступеня підтримки.

Найпоширеніші матеріали для спортивного одягу - це:

еластан / спандекс / лайкра (Spandex / Lycra) - еластична тканина, яка може перевершувати свою первісну форму в 8 разів, дихаюча і стійка до впливу сонячного світла

поліестер / лавсан - дуже швидко сохне, не мнеться і не втрачає свою форму після прання

міряв / тактель (Meryl / Tactel) - швидко виводить вологу, відмінно тримає форму після багаторазового прання

Сапплекс (Supplex) - швидкосохнуча тканину, дуже міцна і еластична, пропускає повітря не гірше бавовни

Кулмакс (Coolmax) - м'яка, приємна на дотик тканина, сохне в 2 рази швидше бавовни, відмінно відводить вологу і випаровує її з тканини, залишаючи шкіру сухою

Також використовується нейлон або поліамід.

14.05.2020



Рівне-Ракурс №10 від 14.05.2020p. 
На головну сторінку