Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №966 від 28.05.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс економiки

На Рівненщині оптимізують роботу інтернатів

Заступниця голови ОДА Людмила Шатковська зустрілася із керівниками інтернатів соціальної сфери. Мова йшла про фінансування закладів, забезпечення їх засобами індивідуального захисту. Обговорили ситуацію щодо закупівлі твердого палива та формування штатних розписів.

Так, за словами керівників інтернатів – на сьогодні є додаткова потреба в масках та дизрозчинах. Захисні костюми у більшості не використовуються, окрім Здолбунівського будинку-інтернату для громадян похилого віку та інвалідів, де зафіксовано спалах COVID-19. Тому Людмила Шатковська доручила профільному департаменту узагальнити потреби.

Також заступниця голови ОДА рекомендувала керівникам переглянути свої штатні розписи, адже є заклади, де завищена кількість персоналу.

Особливу увагу Людмила Шатковська звернула на угоди щодо придбання твердого палива для інтернатів. В основному такі угоди заключені із цінами удвічі вищими від ринкових. Водночас, Рівненська ОДА неодноразово зверталася до керівників закладів щодо необхідності перезаключення таких угод, проте більшість з них  не відреагувала.

«Через раціональне використання та облік електроенергії, природного газу, тепла та води бюджетними установами Рівненщини цьогоріч вдалося заощадити майже 32 млн грн. Але, на жаль, економії у закладах інтернатної сфери майже не відбулося. Тому переукладіть угоди відповідно до ринкових цін», - звернулася Людмила Шатковська.

Вона додала, що віднині ОДА змінює формат роботи у напрямку діяльності соціальних закладів. Зокрема, щомісяця департамент житлово-комунального господарства та енергоефективності інформуватиме інтернати про цінову політику на енергоносії.

28.05.2020



Рівне-Ракурс №10 від 28.05.2020p. 
На головну сторінку