Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №966 від 28.05.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

Порушення Правил безпеки ледве не забрали життя людей

Порушення Правил безпеки ледве не забрали життя людей

23 травня о 23 годині на адресу аварійно-диспетчерської служби АТ «Рівне­газ» надійшов виклик від медичної сестри «швидкої допомоги» про те, що в місті Рівному на вулиці Полуботка є підозра на отруєння чадним газом жінки та двох дітей.

Бригада АДС, що виїхала за зазначеною адресою, з’ясувала, що власник помешкання грубо порушив Правила безпеки систем газопостачання, встановивши електричну витяжку яку приєднали до вентеляційного каналу, натомість у квартирі відсутні тяга в димовому каналі, вентиляційна решітка, віконний провітрювач.

Фахівці аварійної бригади відключили від газопостачанння газову колонку, перекрили та опломбували кран на спуску.

Тож ймовірніше всього отруєння людей, на щастя без важких наслідків, відбулося через виникнення зворотної тяги.

До речі. Відповідно до Правил безпеки систем газопостачання п. 6.5. р.6 «У будинках, які обладнані приладами і апаратами з відводом продуктів згорання в димоходи, забороняється влаштування витяжної вентиляції з штучним спонуканням.»

Згідно вищеназваних правил п. 3.2 р. 111 «Власник (балансоутримувач та/або орендар (наймач)) повинен забезпечити утримання систем газопостачання відповідно до вимог чинного законодавства України», та п. 3.3 р. 111 «Власник (балансоутримувач та/або орендар (наймач)) відповідає за технічний стан і безпечне користування газопроводами, газовими приладами, димовими та вентиляційними каналами».

Друге отруєння чадним газом через порушення Правил безпеки систем газопостачання

26 травня о 23 годині 30 хвилин на адресу аварійно-диспетчерської служби АТ «Рівнегаз» надійшов виклик про підозру на отруєння чадним газом подружжя – жінка (1997р.н) та 1992(р.н.) чоловік у Рівному на вулиці Генерала Безручка.

Бригада АДС, що прибула на місце події, з’ясувала, що власники оселі порушили Правила безпеки систем газопостачання. Зокрема, встановлений вентилятор у ванній кімнаті, відсутні вентиляційний канал, двері на кухні та провітрювачі на вікнах. Як наслідок виникла зворотня тяга і продукти згорання від газової колонки потрапили у ванну, де і перебувала потерпіла.

Фахівці аварійної бригади відключили від газопостачанння газову колонку, перекрили та опломбували кран на опуску з встановленням заглушки.

Шановні споживачі, пам’ятайте про те, чадний газ – це небезпечний продукт, який утворюється внаслідок горіння при недостатній кількості повітря, кисню. Тому дотримуйтеся Правил безпеки систем газопостачання- бережіть своє здоров’я і своїх рідних.

28.05.2020



Рівне-Ракурс №10 від 28.05.2020p. 
На головну сторінку