Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №967 від 04.06.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Учасники АТО зможуть проходити додаткову реабілітацію у Корецькій лікарні

У Корецькій обласній лікарні відновного лікування зможуть проходити додаткову реабілітацію учасники АТО/ООС з обласного госпіталю ветеранів війни у Клевані.

Медзаклад у Корці відомий цілющими радоновими водами, що сприяють відновному лікуванню захворювань опорно-рухового апарату. Аналогів їй в області немає, а найближчий радоновий санаторій - на Житомирщині. Упродовж року тут можуть оздоровитися біля 1300 осіб. Голова ОДА Віталій Коваль під час робочого візиту до закладу переконався, що військові зможуть проходити реабілітацію в належних умовах. Також спільно з керівниками госпіталю Андрієм Бурачиком та лікарні Анатолієм Миронцем домовилися про оздоровлення перших десятьох пацієнтів після завершення карантину. «У Клеванському госпіталі є високий попит на послуги з реабілітації. До цієї справи можна долучити й Корецьку лікарню. Така співпраця закладів значно розширить комплекс оздоровчих послуг . А це привабить пацієнтів з інших областей або й країн, тобто стимулює медичний туризм. Люди зможуть отримати унікальні оздоровчі процедури і поліпшити здоров’я. Натомість заклади одержать додаткові кошти на функціонування та сплатять більше коштів у якості податків до місцевих бюджетів», - зазначив Віталій Коваль.

В свою чергу Андрій Бурачик наголосив на необхідності процедур для військових, що надає Корецька лікарня. Адже вони є незамінними у лікування опорно-рухового апарату та захворювань нервової системи. Тож співпраця медзакладів буде сприяти допомозі в оздоровленні та лікуванні учасників АТО і особам, які постраждали внаслідок бойових дій на сході України. До слова, старим приміщенням на території закладу зацікавилися інвестори. Хочуть реконструювати його у 4 поверхи й надавати такі ж лікувальні послуги.

Також голова ознайомився з роботою Корецької ЦРЛ. Заклад відноситься до другої хвилі лікування хворих на коронавірус. Зараз лікарня забезпечена усіма необхідними засобами захисту.

04.06.2020



Рівне-Ракурс №10 від 04.06.2020p. 
На головну сторінку