Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №969 від 18.06.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

«Медицина – та сфера, яку треба розвивати насамперед» – Сергій Литвиненко

«Медицина – та сфера, яку треба розвивати насамперед» – Сергій Литвиненко

Третьої неділі червня Україна відзначає День медика. Свято установлено ще у 1994 році, а цьогоріч воно набуло особливого значення. Пандемія, що поширилася на весь світ, стала для нього справжнім випробуванням. І сказати, що світ це випробування витримав – буде перебільшенням. Україна – не виняток. Саме люди в білих халатах опинилися першими на рубежі боротьби з CОVID-19 і, водночас, найнезахищенішими – про це свідчить кількість медиків, котрі захворіли на коронавірус. Це означає, що держава не турбувалася належним чином про своїх лікарів, медсестер, санітарок, лаборантів та водіїв швидкої.

Це сором і біль.

Сьогодні ми всі побачили, наскільки залежні від медицини, наскільки важливо розвивати медсектор. Не знаю, чи є професія більш гуманна, ніж професія лікаря, але вона точно – одна з найвідповідальніших. А ціна помилки лікаря – життя пацієнта. Ніхто з нас не може бути впевненим, що завтра йому не знадобиться допомога. І кожен хоче, щоб вона була своєчасною і якісною, з застосуванням високотехнологічного обладнання та високої кваліфікації лікарів. Тому, саме медична сфера повинна бути тією цариною, в котру держава вкладає найбільше коштів. Думаю, що усвідомлення уроків пандемії докорінно змінить ситуацію з медициною в Україні в бік суттєвого прогресу. Я особисто вважаю, що медицина і правосуддя – це основа держави. І саме їх треба розвивати в першу чергу.

Перш за все, хочу сказати всім медикам – сердечно дякую!!!

Прикро, але за даними Центру громадського здоров’я, Рівненщина входить у трійку лідерів із захворювання на коронавірус – в області виявлено майже дві тисячі інфікованих. Серед хворих є чимало медпрацівників.

В міру можливостей, у рамках свого проєкту «#Панікастоп! Здолаємо вірус разом!», я допомагаю медзакладам свого, 156-го, округу впродовж всього карантину. Розумію, що ті мої 70 тисяч масок – це крапля у морі. Залишимо за дужками те, що маски, рукавички, окуляри, щитки, десятки тисяч пляшечок антисептика та захисні костюми, котрі ми з командою розвезли медичним закладам, повинні бути забезпечені державою. Але – маємо те, що маємо. Я і надалі допомагатиму, якщо буде така потреба.

Вітаю всіх медпрацівників, а насамперед – медиків Рівненщини і свого округу – Сарни, Березне, Костопіль – з професійним святом. Вважаю, що першим і головним визнанням для них є висока, достойна заробітна плата. Завжди, а не разові виплати в часи епідемій. Ми всі визнаємо колосальну роль медицини і медиків як у житті всього суспільства, так і в житті кожної людини персонально.

Бажаю всім медичним працівникам бути здоровими, відчувати турботу держави, жити у достатку і мирі!

18.06.2020Ваш народний депутат Сергій Литвиненко.



Рівне-Ракурс №10 від 18.06.2020p. 
На головну сторінку