Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №973 від 16.07.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

7 причин, чому німіють руки і ноги

7 причин, чому німіють руки і ноги

Кожного з нас хоча б раз життя приводило до відчуттів, сильно подібних з втратою чутливості кінцівок. Таке відчуття відбувається разом з поколюванням і невеликим палінням. Найчастіше такий процес реалізується через часткове порушення кровообігу в руки і ноги. У подібному випадку необхідно змінити положення або ж просто почати процес руху, після чого чутливість повинна повернутися на вихідний рівень.

Але все ж непродумане і невірно реалізоване положення в момент сну не вважається навіть лікарями єдиною причиною оніміння рук. Якщо ви спостерігаєте збій чутливості з кожним разом все частіше, то на даний факт необхідно звернути увагу. Також в обов’язковому порядку варто насторожитися, адже в деяких випадках оніміння прийнято вважати одним з найбільш важливих симптомів серйозної хвороби.

Причини оніміння кінцівок:

1. Шийний остеохондроз. Всілякі порушення в шийному відділі хребта, часто викликають утиск нерва.

Саме вони цілком можуть взяти на себе відповідальність за оніміння кінцівок. При цьому вони можуть викликати і головні болі, а також проблеми з координацією.

Варто почати спостерігати за поставою і коригувати її разом з фахівцем, а також на постійній основі виконувати гімнастику призначену лікарем. Для найкращого результату краще відвідати лікаря, який згодом призначить вам обстеження, з подальшим виявленням патології.

2. Розсіяний склероз. Жарти по цій темі недоречні, адже склероз не є простою забудькуватістю, а скоріше називається серйозним захворюванням неврологічного типу. Зниження чутливості є наслідком оніміння в руках. Якщо інші причини виключаються, то варто звернутися за допомогою до невролога.

3. Синдром зап’ястного каналу досить часто є у тих, хто монотонно працює руками. Через повторюваних рухів пензлем реалізується набряк сухожиль, який проходять через вузький канал. Все відбувається через здавлювання нерва. Якщо ви підозрюєте у себе наявність такого синдрому, то сходіть до невролога. Якщо цей синдром довести до занедбаного стану, то велика ймовірність атрофії м’язів пальця.

4. Тромбоз вен рук і ніг теж може привести до оніміння. Тромб буде припиняти хід крові, і з цієї причини надходження речовин буде непостійним. Тромбоз може обернутися для вас набряклими проявами, а також неабиякими ускладненнями, і з цієї причини варто вчасно реалізувати діагностику і грамотно підібрати лікування з лікарем.

5. Анемія і цукровий діабет також часто можуть бути в комбінації з порушенням процесу кровообігу в кінцівках і, відповідно оніміння.

6. Невралгія плечового сплетення в більшості випадків за статистикою викликає больовий синдром, наслідком якого стане оніміння руки.

7. Інсульт – це, мабуть, одна з найбільш неочікуваних і серйозних причин оніміння рук. Якщо ви спостерігаєте оніміння з деякими збоями в процесі роботи нижніх кінцівок і сплутаністю свідомості, то в швидкому порядку викликайте швидку допомогу.

16.07.2020



Рівне-Ракурс №10 від 16.07.2020p. 
На головну сторінку