Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №974 від 23.07.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

Галина Кульчинська: «Наше завдання - це допомога батькам, які працюють...»

Галина Кульчинська: «Наше завдання - це допомога батькам, які працюють...»

З 20 липня в обласному центрі почали працювати дитячі садочки. Що чекає маленьких рівнян і їх батьків у дошкільних навчальних закладах міста, ми попросили розповісти заступника міського голови Рівного Галину Кульчинську.

- Відразу хочу наголосити – дитячі садочки відкрились в тестовому режимі. Тобто, з 380 груп працюють 80. До садочків не можна буде віддавати дітей до 3 років. Ми виконали всі вимоги Міністерства охорони здоров?я. Скажу більше, крім обов?язкового маскового режиму, засобів дезінфекції та передачі дітей вихователям за межами ДНЗ, ми за власною ініціативою провели тестування всіх працівників дитячих садочків. На це з міського бюджету було виділено 190 тисяч гривень. Закуплені 2000 якісних ІФЛ-тестів. Для того, щоб наші працівники не ходили в лікарні, тести в них брали медсестри на робочих місцях.

Хочу сказати, що ми, на відміну від інших міст, відкрили всі дитячі садочки. В залежності від розмірів ДНЗ в них працюють від однієї до трьох груп. Що стосується батьків, то їм потрібно надати довідку від сімейного лікаря про те, що протягом останніх трьох тижнів в родині не було хворих на коронавірус. До речі, довідки ці отримуються також в безконтактний спосіб. Сімейний лікар виписує довідку, сканує і відправляє її електронною поштою на адресу дитячого садочку. Всі наші ДНЗ мають не менше двох, а деякі й три безконтактні термометри, так що проблем із вимірюванням температури для дітей та працівників садочків немає.

Ми робимо все можливе і неможливе, аби діти перебували в садочках у безпеці. Зрозуміло, навіщо ми пішли на відкриття дитячих садочків. Є батьки, які працюють, і їм немає з ким залишити своїх дітей. Це серйозна соціальна проблема і влада Рівного її розуміє. Наше завдання - допомогти таким батькам...

23.07.2020Записав Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 23.07.2020p. 
На головну сторінку