Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №975 від 30.07.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

5 простих способів очистити повітря в кімнаті

5 простих способів очистити повітря в кімнаті

Дослідники вважають, що повітря у приміщенні може бути в 10 разів забрудненішим, аніж зовні. До цього призводять токсичні речовини в оселях. Їх можуть випаровувати меблі, килими, пластикові предмети та фарби. Ці речовини провокують головний біль, втому, задишку, алергічні реакції, а також поганий настрій. Можна придбати очищувач повітря, та він споживає електроенергію, а це додаткові витрати. Є кілька природних засобів, які ефективно борються із забрудненістю.

Соляна лампа

Такий спосіб очищення досить популярний у світі і стає все поширенішим у нас. Коли низьковольтна електрична лампочка нагріває сіль, її кристали вивільнюються в довкілля і зв’язують домішки в повітрі, випадаючи в осад. Таким чином, вони не можуть більше вільно циркулювати у повітрі всередині приміщення. Соляні кристали нейтралізують забруднення і токсини, мають терапевтичну дію. Завдяки будові кристалічної гратки сіль також зменшує вплив електромагнітного випромінювання, зумовленого роботою побутової техніки. Радіологічні дослідження кам’яної солі показали, що, як і гірський кришталь, вона випромінює позитивну енергію.

Кориця

Цинамон зараховують до родини лаврових дерев. Дослідження показали, що його аромат зменшує відчуття втоми, покращує настрій і підвищує уважність. Тому корицю можна використовувати як гідну альтернативу ароматизованим освіжувачам повітря, які нам пропонують у крамницях (насправді вони тільки псують повітря численними хімічними сполуками та канцерогенами). Закип’ятіть 1-2 ст. ложки подрібненої кориці на воді – і у вашому помешканні буде чудово пахнути.

Свічки із бджолиного воску

Свічки мають бути виготовлені на 100?% із бджолиного воску. Звичайні, які продають у магазинах, роблять лише з парафіну, додаючи хімічні ароматизатори. Коли така свічка горить, усі ці токсини потрапляють у повітря. Натомість бджолиний віск при згорянні вивільняє негативно заряджені іони (як у соляній лампі), які очищують повітря. Хоча коштують такі свічки дорожче, але й служитимуть вони вп’ятеро довше і є значно кориснішими для здоров’я.

Водяний фонтан

І знову свою роботу тут виконують негативно заряджені іони, як і в соляних лампах та воскових свічках. Кімнатні фонтани очищують повітря від бактерій, які зависають у ньому. Вода, яка тече, зумовлює утворення негативно заряджених іонів – розірваних молекул повітря. Ці вільні частинки приєднуються до забрудників і осідають разом із ними, тому ми ними не дихаємо. Також фонтани покращують мікроклімат приміщення, адже холодної пори року через системи опалення повітря у приміщеннях буває надто сухим.

Кімнатні рослини

Безперечно, це найпопулярніший і найтрадиційніший для нас метод очищення повітря, та це не означає, що він менш дієвий. Дослідники стверджують, що в’юнкі та квіткові кімнатні рослини можуть переробляти близько 87?% токсичного повітря протягом дня, враховуючи чадний газ і цигарковий дим. Рослини мають природно закладену фільтраційну систему, яка вбирає шкідливі частинки та нейтралізує їх. Кімнати, в яких є рослини, мають наполовину менше мікробів у повітрі, ніж ті, в яких вазонів немає.

30.07.2020



Рівне-Ракурс №10 від 30.07.2020p. 
На головну сторінку