Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №975 від 30.07.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Корисні хитрощі під час прання одягу

Кульки з алюмінієвої фольги

Такі кульки відмінно допомагають зняти статичну електрику з нашого одягу, щоб на неї менше прилипали всякі волоски і пил (особливо помітно на білому одязі). За розміром вони повинні бути приблизно з тенісний м’ячик, а зробити можна зі звичайної харчової фольги.

Аспірин – замість відбілювача

Згодом білі речі втрачають свою білизну і починають жовтіти, а також на білих речах добре помітні сліди від старих плям, які не вдалося повністю вивести.

З цим завданням часто справляється аспірин – кілька таблеток потрібно потовкти і додати разом з порошком при пранні. Для кращого ефекту замочіть білизну в воді на 8-10 годин, розвівши кілька таблеток аспірину (1 таблетка на літр).

Кава – для насиченого чорного кольору

Чорні речі після декількох разів прання також втрачають свій колір і виглядають вже не так добре. Справитися з цим можна за допомогою звичайної кави – зробіть пару чашок кави і додайте в пральну машину під час полоскання, коли речі вже випрані. Зрозуміло в барабані повинні бути тільки чорні речі!

Періть кросівки правильно

Кросівки також слід періодично прати, щоб повернути їм гарний вигляд і позбутися від неприємного запаху. Але перш зробіть пару дрібниць:

• Максимально розшнуруйте кросівки, так вони краще проперуться;

• Залийте всередину кросівок перекис водню – вона відмінно видаляє запах і деякі бактерії;

• Дуже рекомендуємо витягувати устілки з кросівок, так вони пропераються набагато краще;

• Найкраще прати їх у спеціальному мішечку для прання, так вони будуть менше гриміти.

Пральну машину теж потрібно чистити

Багато людей чомусь вважають це непотрібним, але з часом пральна машина теж забруднюється і починає не дуже-то приємно пахнути.

У вирішенні цієї проблеми може допомогти звичайна сода – розмішайте її в воді в пропорції 1 до 1 і ретельно обробіть барабан, відсіки для порошку і кондиціонера, гумовий ущільнювач і інші місця. Залиште на 20-30 хвилин, а потім увімкніть короткий режим прання, щоб все гарненько прополоскати. Також не забувайте регулярно прочищати фільтр.

30.07.2020



Рівне-Ракурс №10 від 30.07.2020p. 
На головну сторінку