Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №978 від 20.08.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс здоров'я

Чому жінкам треба їсти кабачки

Чому жінкам треба їсти кабачки

Запобігає розвитку раку. У кабачках містяться особливі речовини – лігнани. Завдяки їм, згідно з дослідженнями онкологів, ризик розвитку раку молочної залози знижується в кілька разів. Для цього працюють антиоксиданти в складі продукту (вітамін С, бета-каротин, пектини), які також борються з вільними радикалами, які пошкоджують наші клітини.

Покращує стан шкіри завдяки вітаміну С, який також називають “вітаміном молодості”. Він допомагає «тримати» каркас шкіри, бореться з передчасним старінням і в’ялістю, запобігає появі зморшок.

Сприяє зниженню ваги. Кабачок рекомендують вводити в раціон при різних дієтах. Наприклад, розберемося, що краще вживати як гарнір до м’яса індички. У сирому, як ми з’ясували, – 15 ккал на 100 г, в припущені – приблизно 40 ккал. А в гречаній каші – близько 100 ккал на 100 г. Різниця очевидна! Крім того, його глікемічний індекс нижче, ніж у більшості круп.

Нормалізує гормональний фон. Знімає неприємні симптоми при клімаксі і менструації. Запобігає збій циклу. Крім того, завдяки наявності фолієвої кислоти покращує репродуктивну функцію.

Вагітним жінкам лікарі також радять їсти кабачок. Провітамін А і С благотворно впливають на ріст і розвиток плода. Вітамін В4 – будівельний матеріал для нервових клітин, необхідний для майбутньої дитини. При нестачі цього елемента може з’явитися затримка в його розвитку.

З цієї ж причини в раціон немовлят слід вводити кабачок. Це – один з кращих варіантів першого прикорму, так як він гіпоалергенний і нейтральний до смаку.

20.08.2020



Рівне-Ракурс №10 від 20.08.2020p. 
На головну сторінку