Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №979 від 27.08.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс спорту

Рівнянин став чемпіоном України з маунтенбайку завоювавши вісім золотих медалей

Рівнянин став чемпіоном України з маунтенбайку завоювавши вісім золотих медалей

Рівнянин Олександр Гудима на чемпіонаті України з маунтенбайку став переможцем серед юніорів у дисципліні крос-кантрі марафон. Гонка в суботу, 22 серпня, була заключним етапом багатоденки. За сумою чотирьох етапів Гудима теж став чемпіоном. Таким чином у рівненського велогонщика загалом вісім золотих медалей, – пише Суспільне.

Чемпіонат України з маунтенбайку розпочався у Чернівцях 7 серпня. Завершальною його частиною була багатоденна гонка, що складалася з чотирьох стартів у різних видах крос-кантрі. Перші три етапи, як розповів тренер спортсмена В’ячеслав Федорчук, Олександр Гудима виграв з великим відривом від конкурентів. Не було у нього проблем і на заключному етапі.

“Гонка у крос-кантрі марафоні тривала понад дві години. Юніори стартували на дві хвилини пізніше за дорослих. Але Гудима впевнено відірвався від усіх юнірів і наздогнав дорослих, провівши з ними майже усю гонку”, – розповідає тренер В’ячеслав Федорчук.

Загалом на чемпіонаті України Олександр Гудима виборов вісім золотих медалей, причому одна з них – у дисципліні “крос-кантрі елімінатор” серед дорослих.

Олександру Гудимі – 17 років. Він – учень рівненської ЗОШ №8, на змаганнях представляє товариство “Динамо”, рівненські ДЮСШ №5 та ОШВСМ. За підсумками чемпіонату України його включили до складу збірної України, яка 24 серпня вирушить до Туреччини готуватися до чемпіонату Європи. Європейська першість пройде 4 жовтня в Австрії.

Крім Гудими, повертається з медалями з чемпіонату у Чернівцях й інший рівненський велосипедист – Віктор Голуб. У нього одна золота, одна срібна та дві бронзові медалі серед юнаків у різних видах крос-кантрі. Віктора теж включили до збірної, що готуватиметься до юнацького чемпіонату Європи.

Нагадаємо, на початку 2020 року Олександр Гудима став переможцем двох юніорських гонок, що проходили у Греції. Змагався рівнянин у маунтенбайку, в олімпійському крос-кантрі.

27.08.2020



Рівне-Ракурс №10 від 27.08.2020p. 
На головну сторінку