Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №979 від 27.08.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс кримінальний

Членам угрупування вимагачів грошей повідомлено про підозру

Членам угрупування вимагачів грошей повідомлено про підозру

За процесуального керівництва прокуратури Рівненської області повідомлено про підозру організатору та двом учасникам угрупування за фактом вимагання (ч.4 ст.189 КК України), із кваліфікуючою ознакою «вчинення злочинів у складі організованої злочинної групи».

Досудовим розслідуванням встановлено, що члени організованої групи у січні-лютому 2020 року, перебуваючи в установі ДУ «Рівненський слідчий ізолятор», вимагали грошові кошти у 3 потерпілих, – на загальну суму 200 тис грн та 5 тис доларів США. Затриманим приписували неіснуючі борги, і вимагали їх сплати, погрожуючи фізичним та психологічним насильством потерпілим та погрозами застосування такого насильства до їх близьких родичів.

Організатор, 31-річний волинянин, розробив план злочинної діяльності, розподілив функції учасників, керував підготовкою вчинення злочинів та особисто брав участь у вимаганнях. А після заволодіння чужим майном розподіляв «прибуток» між членами організованої групи, при цьому частину залишав для підтримання діяльності угрупування.

Учасники групи, 19-річний дубровиччанин та 20-річний уродженець Сарненського району, підшуковували потенційних потерпілих, брали участь у вимаганні, а також застосовували психологічне та фізичне насильство щодо потерпілих.

Організатор та один з учасників наразі перебувають під вартою, як фігуранти інших кримінальних проваджень, а третій учасник, після внесення 168 тисяч гривень застави, вийшов з-під варти.

Досудове розслідування проводили слідчі СУ ГУНП в Рівненській області за процесуального керівництва галузевого відділу прокуратури області та за оперативного супроводу УСР в області ДСР НП України.

Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба прокуратури Рівненської області

27.08.2020



Рівне-Ракурс №10 від 27.08.2020p. 
На головну сторінку