Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №979 від 27.08.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

Юрій Ліпський: «Ми різні, але у нас є спільна справа, і це нас об’єднує»

Юрій Ліпський: «Ми різні, але у нас є спільна справа, і це нас об’єднує»

Під час виборчої президентської кампанії 49-річний громадський діяч Юрій Ліпський працював у штабі команди Володимира Зеленського на Рівненщині. Тоді на виборах за Зеленського, як президента України, проголосувало понад 60% мешканців області. А нещодавно однопартійці довірили Юрію Ліпському посаду голови обласної організації політичної партії «Слуга Народу».

Ліпський все життя прожив у Рівному, виховує трьох доньок і хоче кращого майбутнього як для своїх дітей, так і для всіх своїх земляків. Він з приємністю згадує Рівне, коли ним керував Віктор Чайка і хотів би, щоб місто було у трійці кращих в Україні. Детальніше про плани на посаді голови обласної організації партії «Слуга Народу» Юрій Ліпський розповів у інтерв’ю для «РВ».

– Пане Юрію, за останніми соціологічними даними партія «Слуга Народу» має найвищий рейтинг серед усіх партій України. З призначенням головою обласного партосередку ви відразу ж стали в один ряд з найвпливовішими політичними гравцями області. Ваші відчуття?

– Відверто кажучи, сильної ейфорії я не відчуваю. Усвідомлюю величезну відповідальність, але вдячний керівництву партії, що довірили мені цю важливу місію. Зараз я повністю готовий до плідної праці та не боюся викликів, які постануть переді мною.

– Чому Ви долучилися до діяльності саме партії «Слуга Народу»?

– Насправді є ряд причин, чому я обрав партію «Слуга Народу». Моя професійна діяльність вже багато років пов’язана з громадською організацією «КВН» та «Лігою сміху», чим я безперечно пишаюся. Впродовж цих років я розвивався як особистість поруч із цікавими і талановитими людьми. І працювати з такою командою в будь-якій іншій сфері – одне задоволення. І тому не дивно, що я був одним із перших людей в області, які відкрито підтримували Володимира Зеленського та партію «Слуга Народу». Я повністю поділяю позиції президента, підтримую програму партії та запропоновану стратегію розвитку країни.

– Наскільки вдалим, на Вашу думку, був перший рік президентства Володимира Зеленського?

– Я з розумінням ставлюся до прагнення людей відчути покращення рівня життя якомога швидше. Але на будь-які прогресивні ідеї, якісні рішення та втілення їх у життя потрібен час та кропітка робота. Попри все, незважаючи на невиправдану критику опонентів, зміни в нашій країні відбуваються вже. Наприклад: зменшилася вартість газу та палива; стабілізувався курс валют; розвивається проєкт «Велике будівництво»; ремонтуються дороги і прокладаються нові шляхи; реалізовуються важливі соціально-економічні реформи та ще багато іншого. Окрім того, президент особливо переймається долею полонених, і процес повернення наших хлопців у свої сім’ї триває.

– Як Ви вважаєте, прийняті президентом рішення щодо подолання пандемії COVID-19 були вдалими?

– Рівень захворюваності, на щастя, в Україні не набрав таких великих обертів, як у багатьох інших країнах, саме завдяки прийнятим жорстким карантинним обмеженням, які спрацювали на випередження. Окремо хочу висловити подяку нашим медикам, які щодня допомагають рятувати життя рівнян.

– Яке Ваше бачення розвитку області?

– Наша стратегія – це максимальна мобілізація фахових спеціалістів різних галузей для виведення області на якісно вищий рівень. Я вважаю, що Рівненщина – унікальна, географічно вдало розташована, має багато важливих ресурсів, які при розумному використанні громадами допоможуть підвищити економічний рівень області та покращити добробут її мешканців.

– Пане Юрію, вперше Рівненщину у Верховній раді представляють п’ятеро депутатів від однієї партії. Як Ви комунікуєте між собою, наскільки плідною є ваша співпраця?

– Так, справді, уперше п’ятеро народних обранців саме від однієї партії – «Слуга Народу» представляють інтереси Рівненської області у парламенті, що дає нам певні переваги. Насправді команда досить потужна. Як і у будь-якому колективі, у нас бувають розбіжності у поглядах, інколи виникають і суперечки, але ми намагаємося слухати один до одного, досконало вивчаємо питання, ситуацію, знаходимо спільне рішення. Усі ми живі люди, ми різні, але у нас є спільна справа, і це нас об’єднує.

– Ви й надалі займаєтеся громадською діяльністю як голова правління Рівненської обласної молодіжної громадської організації «КВН». Чи не існує у Вас «кумівства», чи не просуваєте Ви своїх представників?

– Щодо «кумівства»: наша команда є абсолютно відкритою до нових знайомств, пропозицій та кандидатур. Ми раді запросити до співпраці професіоналів, які будуть готові поділитися своїм досвідом, баченням і зможуть запропонувати шляхи до якісних змін.

– Окрім політичної та громадської діяльності, Ви ще обіймаєте посаду заступника директора Рівненської музичної школи №2. Як Вам вдається поєднувати такі різні сфери діяльності, при цьому маючи дружину і дітей, які також потребують вашої уваги і турботи?

– Так, я працюю у цій школі 20 років. Школа мене надихає, там я спілкуюся з дітьми, батьками. Я радію, що моя робота і мої зусилля спрямовані на вдосконалення та розвиток закладу. Це приносить втіху і гордість батькам, культурно збагачує дітей та молодь. Якщо вміло планувати свій день, тиждень, рік, розставляти пріоритети, можна встигнути дуже багато. Хоча інколи шкодую, що у добі не 25 годин. Проте раціональне планування і використання свого часу допомагає мені організувати своє життя.

– Ви, як представник «Слуги Народу» в області, запрошуєте до співпраці активних рівнян. Куди їм звертатися?

– Користуючись нагодою, хочу звернутися до жителів Рівненщини і застерегти: зараз, як і під час президентських та парламентських виборів, з’являється багато «фейкових» представників партії «Слуга Народу». Наголошую, офіційна адреса нашого офісу: місто Рівне, вулиця 16 Липня, 42, тел. (096) 266-20-57.

Тож усіх охочих, хто відчуває свій потенціал, має бажання принести користь державі та своїм землякам, запрошую приєднуватися до нашої команди.

27.08.2020Спілкувалася Олена ІВАНЮК



Рівне-Ракурс №10 від 27.08.2020p. 
На головну сторінку