Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №980 від 03.09.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

Віктор Шакирзян: Герої не вмирають,

Віктор Шакирзян: Герої не вмирають,

вони просто йдуть у небо

Пам?ятна для всіх українців дата – 29 серпня ми згадували усіх Героїв України, які віддали свої життя за нашу державу, мир і спокій.

Це День вшанування пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Саме у цей трагічний день у 2014 році, у ході російсько-української війни, під час Іловайської операції, відбувся потужний прорив української групи військ з російського оточення. Українські добровольці та військові проявили героїзм, проте в цей день загинуло найбільше українських воїнів. У Рівному ця війна так чи інакше зачепила тисячі людей. Це долі та життя військових, добровольців, волонтерів, переселенців з охопленого війною Сходу.

У Рівному, як і у всій державі, о 10.00 відбулась хвилина мовчання. Загальнонаціональна хвилина мовчання об’єднала увесь український народ у скорботі. Хвилина тиші – це час згадати кожного українського воїна, що поліг за ідею незалежності всього українського народу.

29 серпня на майдані Незалежності у Рівному розмістили стенди, на яких можна було побачити фотографії понад ста наших героїв, які віддали своє життя за українську державу, а волонтери роздавали містянам соняхи, які стали неофіційним символом пам’яті полеглих героїв. Бо саме на полях соняхів у цей день віддали свої життя сотні захисників України в боротьбі з ворогом.

Спільно з ветеранськими об’єднаннями, громадська організація «Рівне Разом» долучилась до проведення заходу у Рівному та профінансувала організаційні витрати на проведення акції. Про наших Героїв, які зупинили ворога і загинули на полях Донбасу, сьогодні згадують і віддають їм шану.

«Нам усім боляче згадувати героїв, які віддали свої життя за Україну, адже практично в кожній родині це хтось найближчий – батько, син, чоловік. Крізь біль, ми згадуємо героїв та вшановуємо їхній подвиг – подвиг захисників, які віддали найцінніше у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України – своє життя. Вони стояли на смерть за кожного з нас. Ми схиляємо голови у вдячності перед ними. Коли до нас звернулись волонтери з пропозицією організувати цю акцію, я не вагався ні на хвилину, адже розумів – треба, щоб усі бачили фото цих героїв, наших земляків, які загинули на війні», – прокоментував Віктор Шакирзян, голова ГО «Рівне Разом».

Громадська організація «Рівне Разом» вважає своїм обов?язком допомагати бійцям на Сході. Саме тому впродовж багатьох років Віктор Шакирзян забезпечує біи?ців необхідними ліками, харчами, одягом, паливом, а в період пандеміі – засобами індивідуального захисту. Вважає це своі?м обов’язком, оскільки вони щодня ризикують власним життям заради нашоі? безпеки та захищають цілісність нашоі? держави.

03.09.2020Записав Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 03.09.2020p. 
На головну сторінку