Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №981 від 10.09.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс розваг

Ельзаські булочки

Ельзаські булочки

На 14 булочок по 50 грам: 150 мл молока; 150 мл води; 500 гр.борошна; 14 гр. свіжих дріжджів; 1 ч.л. солі; 30 гр. вершкового масла кімнатної температури; 1 яйце для змазування булочок; льон, кунжут, крупна сіль для посипки (опціонально). Для лаугу: 1 л води; 1 ст.л. солі; 2 ст.л. соди.

Дріжджі розводимо з водою, додаємо борошно, молоко і починаємо замішувати тісто. Тим часом додаємо сіль та масло. Залишаємо тісто при кімнатній температурі години на 1,5-2, поки не збільшиться вдвічі. Тоді формуємо булочки, розстоюватися не даємо.

Для лаугу воду доводимо до кипіння з сіллю та содою, опускаємо кожну заготовку в окріп на 30-40 секунд, не даємо спливати на поверхню. Викладаємо, щоб охолонули кілька хвилин. Приварені булочки кладемо на деко, змазуємо збитим яйцем, робимо один-два косі надрізи і за бажанням присипаємо доданками.

Відразу ставимо в духовку на 20-25 хвилин при 180С, до утворення гарного темно-золотистого кольору.

10.09.2020



Рівне-Ракурс №10 від 10.09.2020p. 
На головну сторінку