Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №981 від 10.09.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс спорту

Зустріч поколінь чемпіонів

Зустріч поколінь чемпіонів

95 – саме стільки виповнилося цього року першій олімпійській чемпіонці України, гімнастці, Ніні Бочаровій.

Дворазова Олімпійська чемпіонка та триразова срібна призерка Ігор XV Олімпіади в Гельсінкі (1952 рік), чемпіонка світу (1954 рік), абсолютна чемпіонка СРСР (1949 рік). Саме вона на Іграх XV Олімпіади 1952 року в Гельсінкі (Фінляндія) виграла першу золоту медаль у вправах на колоді, тим самим вписавши своє ім’я в історію українського спорту. Привітати ювілярку з днем народження завітала команда-чемпіонів перших ISF World Cool Games – 2019 року, учні Рівненського навчально-виховного комплексу «Колегіум» Рівненської міської ради під керівництвом учителя фізичної культури Олега Левенця. Уже кілька років вихованці цього навчального закладу підтримують тісні стосунки з легендарною спортсменкою. Ось і цього разу школярі завітали у гості, щоб привітати з днем народження і подарувати символічну статуетку в позолоті, яка увічнила перемогу спортсменки на гімнастичній колоді. Цей подарунок виготовила сім’я Горбачевських, діти яких навчаються у цій же школі.

Сама зустріч відбулася у теплій атмосфері. Ніна Антонівна розповіла про своє дитинство та спортивну кар’єру, а також поділилася досвідом діяльності після того, як закінчила свої виступи у великому спорті. А закінчилася зустріч символічним зверненням до школярів: «Дорогі юні олімпійці! Нехай мої поздоровлення з великими досягненнями окриляють вас на майбутні перемоги у спорті та в житті. Ви вже зараз своїми результатами прославили нашу рідну Україну. Пам’ятайте, що спорт – це молодість і майбутнє людства! Ми, старше покоління, завжди підтримуватимемо вас. Бажаю всім міцного здоров’я, плідної праці в досягненні своїх цілей за для великих олімпійських перемог!»

Для вихованців колегіуму Ніна Антонівна подарувала олімпійський піджак та фотографію з автографом, які займуть почесне місце в олімпійському куточку закладу.

Олег Левенець

10.09.2020



Рівне-Ракурс №10 від 10.09.2020p. 
На головну сторінку