Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №982 від 17.09.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

У Рівному кандидат від Коломойського поширив фейкову соціологію

У Рівному кандидат від Коломойського поширив фейкову соціологію

Соціологічна група “Рейтинг” заявила, що в місті Рівне від її імені поширили результати соцопитування, яке вона не оприлюднювала.

Про це йдеться у відповіді на запит “Рівненських новин” до компанії.

Нагадаємо, що 14 вересня деякі місцеві ЗМІ оприлюднили результати соціологічного дослідження нібито від групи “Рейтинг”, які стверджували, що в другий тур місцевих виборів виходить кандидат від партії українського олігарха Ігора Коломойського “За майбутнє” Юрій Вознюк. Також, в новині йшлося і про те, що рейтинг цього кандидата дуже різко зріс від 3?% два тижні тому до 12?% нині.

15 вересня в компанії спростували, що оприлюднювали таку інформацію.

“Вчора (14.09) ми НЕ оприлюднювали жодних даних по опитуваннях в Рівному, НЕ стверджували про різке зростання авторитету кандидата” і т.д., отже всі претензії до медіа, які щось оприлюднювали. Дякуємо за сигнал! Єдине джерело достовірної інформації від групи Рейтинг: офіційний сайт і сторінки в соцмережах”, – написали в групі “Рейтинг” у відповідь на наш запит.

До слова, наразі усі опубліковані у ЗМІ матеріали щодо цієї соціології, яка стверджує, що Юрій Вознюк виходить у другий тур виборів міського голови Рівного вже видалено.

Нагадаємо, що минулого тижня було опубліковано ряд соціологічних досліджень які свідчать, що наразі Юрій Вознюк має підтримку на рівні 3-4 відсотків виборців. І тенденції до зростання його рейтингу поки не видно. А тому, судячи з усього, публікуванням фейкової соціології під іменем відомої соціологічної служби, Вознюк просто намагався ввести в оману рівнян.

https://www.rivnenews.com.ua/2020/09/15/u-rivnomu-kandydat-vid-kolomoiskoho-poshyryv-feikovu-sotsiolohiiu/

17.09.2020



Рівне-Ракурс №10 від 17.09.2020p. 
На головну сторінку