Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №982 від 17.09.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс економiки

В області продовжують аудит земель сільськогосподарського призначення

Робочі групи у районах та ОТГ детально проаналізували вже понад 750 тис. га.

У результаті виявили, що частина з них обробляється без відповідних документів, а деякі взагалі не використовуються. Найбільше таких знаходиться у поліських районах.

«Аудит землі дозволив збільшити обліковані площі, що використовуються сільськогосподарськими підприємствами. Тому його необхідно продовжити. Кожен клаптик землі повинен мати свого господаря або орендодавця», – зазначив заступник голови ОДА Ігор Тимошенко під час наради з головами РДА.

Аудит сільськогосподарських земель дозволить підвищити їхню ефективність. Адже після обліку площ можна запланувати, що з ними робити далі. Серед варіантів – проведення аукціонів на право оренди, оформлення права власності чи використання невитребуваних часток, документальне визначення громадських пасовищ, пошук інвесторів тощо.

«Детінізація землі – це один із додаткових резервів із наповнення місцевих бюджетів, підвищення рівня життя у громаді. Ще одним позитивом є те, що правильно оформлені земельні відносини між власниками та землекористувачами захистить обох від рейдерських захоплень. Саме тому ми в області розпочали аудит земель у травні цього року і продовжимо його й далі», – наголосив голова ОДА Віталій Коваль.

17.09.2020



Рівне-Ракурс №10 від 17.09.2020p. 
На головну сторінку