Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №982 від 17.09.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

Олексій Муляренко: “Рівне стає комфортнішим для проживання людей з інвалідністю”

Олексій Муляренко: “Рівне стає комфортнішим для проживання людей з інвалідністю”

В Рівному проживає близько 13 тисяч людей з інвалідністю. Чимало зусиль для привернення уваги до їхніх потреб, вже декілька років підряд докладає депутат Рівнеради, голова Рівненської ОДА (2016-2019 рр.) Олексій Муляренко. Він є ініціатором проєктів, що роблять Рівне доступним для усіх людей, незалежно від їх фізичних можливостей.

Зокрема, у рамках міського Громадського бюджету 2019 року вже реалізовано ініціативу з адаптації міської туристичної інфраструктури до потреб людей з інвалідністю. Відтак, люди з вадами зору зможуть долучитися до ознайомлення з історією міста та об’єктами його культурної спадщини, а тактильні карти з позначками шрифтом Брайля допоможуть їм орієнтуватися в просторі. Загалом, таких площин у місті вже встановлено більше десятка: в “Злата плазі”, ЦНАПі, Палаці дітей та молоді, міському Будинку культури, парку імені Шевченка, в зоопарку.

Цьогоріч, Олексій Муляренко разом із місцевими активістами, консультантами з інклюзивності Петром Поліщуком та Ніною Асєєвою також подали на Громадський бюджет проєкт “Встановлення мініскульптур туристичних об’єктів Рівного з використанням шрифту Брайля”. Він передбачає створення та встановлення бронзових мініскульптур основних туристичних об’єктів міста у їх первинному історичному вигляді. Такі мініскульптури буде розташовано біля обласного краєзнавчого музею (гімназія), залу камерної та органної музики (костел), Свято-Воскресенського собору (Собор із дзвіницею та стелою Божої матері) та палац Любомирських. Також проєкт передбачає нанесення на мініскульптури QR коду, який дає доступ до інклюзивного відеоролика з історією та описом. Очікується, що новостворені елементи будуть також популярними фотозонами.

До слова 17 вересня стартувало голосування за проєкти Громадського бюджету Рівного – 2020. Цьогоріч, воно відбуватиметься виключно онлайн https://rivne.pb.org.ua/ (цілодобово) і триватиме до 1 жовтня.

Проголосувати за проєкти можуть громадяни України віком від 18 років, які зареєстровані або проживають на території міста Рівного, що підтверджується офіційними документами – довідкою про місце роботи, навчання, служби чи іншими документами, що підтверджують факт проживання в місті.

Щоб взяти участь в голосуванні, потрібно зробити наступне:

Крок №1: Зайдіть на сайт rivne.pb.org.ua та натисніть «Вхід»

Крок №2: Оберіть сервіс Bank ID, яким Ви користуєтеся та пройдіть авторизацію (введіть Ваш логін та пароль)

Крок №3: Оберіть проєкт, за який Ви хочете проголосувати та натисніть «ПРОГОЛОСУВАТИ».

Великий проєкт №6 “Встановлення мініскульптур туристичних об’єктів Рівного з використанням шрифту Брайля” підтримати можна за посиланням https://rivne.pb.org.ua/projects/6 або за QR-кодом:

“Це буде унікальний і надзвичайно важливий для нашого міста проєкт. І я прошу підтримати саме його, адже він дасть можливість зробити ще один крок до того, аби Рівне було комфортнішим для проживання людей з інвалідністю”, - каже Олексій Муляренко.

17.09.2020



Рівне-Ракурс №10 від 17.09.2020p. 
На головну сторінку