Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №985 від 08.10.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс спорту

Рівненські школярі долучились до ECOlympic

Рівненські школярі долучились до ECOlympic

Міжнародний олімпійський рух постійно поширює загальнолюдські цінності, серед яких захист довколишнього середовища є одним з головних напрямів. НОК України та його регіональні відділення також не стоять осторонь і опікуються питаннями екології.

Через власні освітні проєкти для дітей та молоді, за підтримки світових організацій та партнерів, НОК України проводить заходи, які спрямовані на захист екології, серед яких і впровадження проєктів переможців екологічних конкурсів всеукраїнського заходу «Олімпійське лелеченя», і висадка дерев, і збір сміття тощо.

З 2020 року до напрямів проєкту НОК України #OlympicLab було включено «Олімпійський екомодуль», який вже успішно реалізується регіональними відділеннями НОК України за участі лісівників, екологів, олімпійців, волонтерів, висвітлюючи молодому поколінню проблеми захисту навколишнього середовища, гасіння пожеж, подолання повеней, вирубки лісів, забруднення водного та повітряного простору, питання сміття та інші.

Зокрема, Відділення НОК України в Рівненській області ініціювало проведення «Олімпійського екомодуля» з учнями Рівненської ЗОШ № 16, які є активними учасниками багатьох освітніх та спортивно-масових заходів в області.

Разом з дітьми до проєкту долучився майстер спорту України з пауерліфтингу, багаторазовий переможець та призер чемпіонатів України Михайло Марчук.

А розпочався захід з інформаційного повідомлення голови Відділення НОК України в Рівненській області, директора обласного комунального закладу «Спорт для всіх» Миколи Петренчука про екологічні проблеми спорту та шляхи їх вирішення.

Потім учні продемонстрували свої знання в бліц-вікторині, взяли участь в розминці, яку їм провів Михайло Марчук та безпосередньо з гостями і своїм вчителем – В’ячеславом Панасюком долучились до прибирання території в школі та навколо неї.

А так як напрямок ECOlympic проєкту #OlympicLab підтримує і Міжнародний Олімпійський Комітет, то всі учасники акції були відзначені олімпійськими сувенірами, які їм вручили організатори заходу.

08.10.2020



Рівне-Ракурс №10 від 08.10.2020p. 
На головну сторінку