Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №985 від 08.10.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс подій

У Рівному незабаром відкриють Будинок Ветеранів: завершили ремонт та завезли меблі*

У Рівному незабаром відкриють Будинок Ветеранів: завершили ремонт та завезли меблі*

Ремонт Рівненського Будинку Ветеранів – завершений. Незабаром у цьому просторі будуть збиратися учасники та волонтери АТО/ООС – ветерани, їхні родини, діти та люди, які щодня допомагають військовим, вшановують пам’ять загиблих, піклуються про тих, кому сьогодні потрібна допомога.

У приміщенні, яке знаходилось у аварійному стані, три місяці тому розпочався ремонт. За цей час було змінено практично усе: очищено стару штукатурку, замінено проводку та комунікації, встановлено систему опалення. Приміщення адаптували для людей з інвалідністю, тут встановлять спеціальні розсувні двері для безбар’єрного простору.

«Ремонт зробили дуже швидко і якісно, і ми навіть не розраховували, що нам зроблять автономне опалення, адже це дорого, – ділиться ініціаторка проєкту та волонтерка Вікторія Шинкаренко. – Тут має бути тренінгова зала, кімната психолога, приміщення, дитячий простір і круглий стіл для чаювання. В області у нас більше ніж 14 тисяч ветеранів. Війна у нас ще не закінчилася, у нас є багато військових, які не потрапляють під статус ветерана, поки вони на службі. Однак, ми допомагатимемо усім, не лише ветеранам, адже у них є сім’ї, жінки, батьки і діти, які також страждають. Переважно, до психолога звертаються саме матері та дружини», – говорить Вікторія ШИНКАРЕНКО, ініціаторка проєкту рівненського Будинку Ветеранів.

Сьогодні – це простір, в якому є приміщення для міні хостелу, це реконструйовані стіни та додатково укріплені міжповерхові перекриття, нова підлога з пандусами, повністю перероблений санвузол, замінена система опалення та нові меблі.

«Вже 11 жовтня о 12 годині Будинок ветеранів запрацює. Будемо раді бачити всіх: ветеранів, волонтерів, родини, усіх, хто долучився до роботи. Це унікальна подія для міста Рівного. Військові – це надія і опора нашої країни, наше місто дуже потребувало місця, де усі люди, які постраждали від війни, зможуть отримати реабілітацію та підтримку», – зазначив керівник ГО «Рівне Разом» Віктор Шакирзян.

Тож, вже 11 жовтня відбудеться відкриття. Тоді ж усі охочі зможуть скуштувати справжньої бійцівської кави з кав’ярні на колесах. Усі бажаючі можуть долучитись до допомоги захисникам.

Нагадаємо, що ремонт Рівненського Будинку Ветеранів ще у липні цього року повністю профінансувала ГО “Рівне Разом” під керівництвом Віктора Шакирзяна. Одразу після цього розпочалися ремонтні роботи. І вже зараз ми можемо бачити результат роботи – освітлене приміщення нового ветеранського простору у нашому місті.

08.10.2020



Рівне-Ракурс №10 від 08.10.2020p. 
На головну сторінку