Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №986 від 15.10.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

“Рівне Разом” провели екологічну акцію по очищенню озера Басів Кут*

“Рівне Разом” провели екологічну акцію по очищенню озера Басів Кут*

У Рівному відбулась екологічна акція - “Рівне Разом” зробили перший крок до очищення озера Басів Кут. Ще влітку було прийнято рішення сприяти зарибленню озера спеціальними видами риб.

“Такі види допоможуть природному очищенню Басівкутського озера - це білий амур, карп та товстолоб. Саме вони їдять непотрібні для водойми водорості, які виростають за літо, цим же очищують її та надають естетичного вигляду”, - про це розповів Андрій Орел, начальник відділу іхтіології та рибальства Рівненського рибоохоронного патруля.

Тож за участі волонтерів “Рівне Разом”, представників Асоціації рибалок та рибоохоронної інспекції відбулася екологічна акція із зариблення Басівкутського озера. У водоймище запустили рибу. Крім того, наприкінці серпня за ініціативи ГО “Рівне Разом”, для представників рибоохоронної інспекції було передано два професійних човни для патрулювання і боротьби з браконьєрами на озері Басів Кут.

На цьому “Рівне Разом” не планує зупинятись. Наступним кроком буде прийняття комплексної програми з очищення і порятунку озера Басів Кут та річки Устя, яку ініціює Віктор Шакирзян.

«Важливо, що цим зарибленням ми робимо перший крок до відновлення екосистеми озера. Розуміємо, що це тривалий процес, і сьогоднішня акція - це лише початок. Ми обов’язково впровадимо програму з очищення та порятунку Басового Кута та річки Усті і зробимо наше озеро одним із кращих місць відпочинку», - зазначив Віктор Шакирзян.

Впродовж тижня риба має адаптуватися на новому місці, а поки ж озеро патрулюватиме рибінспекція.

«Рибоохоронний патруль працюватиме більше в нічний час - робитимемо усе, щоб не ставили сіток вночі, щоб не використовували заборонені способи ловлі. Це дасть можливість зберегти нову рибу», - зазначив іхтіолог Андрій Орел.

15.10.2020



Рівне-Ракурс №10 від 15.10.2020p. 
На головну сторінку