Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №988 від 29.10.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Чому у квашеній капусті утворюється слиз і як її врятувати?

Чому у квашеній капусті утворюється слиз і як її врятувати?

Багатьох господинь цікавить, через що ж стався такий плачевний результат з капустою, і як можна було цього уникнути. Ось як правильно заквасити капусту…

Через що утворюється слиз:

• Багато людей вважає, що поганий результат через сіль. Якщо в ній містився йод, то ймовірність що у квашеній капусті утвориться слиз, дуже велика.

• Також не можна додавати в продукт багато цукру, він каталізує бродіння, що в свою чергу може вплинути на якість кінцевого продукту.

• В кімнаті, де йде процес закваски, повинна бути нормальна температура – не холодно і не жарко.

• Негативний результат може вийти через те, що квасились ще яблука, журавлина, або буряк. Через них теж утвориться слиз.

• Слиз може з’явитися також через те, що при заквасці вона не була належним чином утрамбована. Зайве повітря в тарі викликає збільшення кількості непотрібних бактерій.

• На думку багатьох господинь, слиз утворюється через те, що капуста в більшості випадків не правильно приготована.

Як уникнути?

Люди, які постійно квасять капусту на зиму вважають: велику частину недоліків, що виникають в процесі закваски, можна легко усунути. Буває, що розсіл спочатку темніє, а згодом приходить в норму.

Якщо ж цього не сталося, то вирішення цієї проблеми також існує. При появі слизу в процесі закваски, необхідно перемішати верхній шар капусти з нижнім, після чого винести її на мороз, або помістити в холодильник. Бактерії загальмують свій розвиток, і припиниться утворення слизу.

Через два дні після виконаної операції, слизу практично не буде, а капуста стане повністю готова до вживання в їжу.

У разі якщо слиз виявлений занадто пізно і перемішування капут не допоможе, то її потрібно просто поставити в холодильник, а перед тим як вживати, ретельно промити в ситі під холодною водою.

29.10.2020



Рівне-Ракурс №10 від 29.10.2020p. 
На головну сторінку