Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №988 від 29.10.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс мандрівника

П’ять областей та 120 об’єктів: туристам-іноземцям пропонують культурний шлях «Via Regia Ukraine»

Відкрити європейцям Україну – таке завдання міжрегіонального туристичного проєкту «Via Regia Ukraine». Його авторами стали фахівці Дубенського замку.

«Via Regia» – це Великий культурний шлях Ради Європи, що об’єднує Східну та Західну Європу. Це близько дві тисячі км, що пролягають через 8 держав в Європі. Українська частина шляху включає 5 регіонів та 11 міст – Дубно, Рівне, Острог, Львів, Броди, Городок (Львівська область), Луцьк, Володимир-Волинський, Радомишль, Житомир та Київ.

«Проєкт «Via Regia Ukraine» спрямований на створення туристичного продукту, який можна запропонувати подорожуючим з Європи. Адже за кордоном про нашу країну, а тим більше про наш регіон, знають дуже мало. Тому команда Дубенського заповідника взялася виправити цю ситуацію і написала однойменний проєкт, подала його на Український культурний фонд і виграла грант. Рівненська обласна державна адміністрація завжди стимулювала та мотивувала такі ініціативи. Тому проєкт з обласного бюджету отримав співфінансування», – зазначив заступник голови ОДА Сергій Гемберг під час пресконференції, на якій презентували ініціативу.

В рамках проєкту було проведено експедицію, під час якої відзнято більше 120 культурних об’єктів та пам’яток архітектури 5 областей України (Київська, Житомирська, Рівненська, Волинська, Львівська). Фото та відеоматеріали стануть основою для наповнення сайту, який буде доступний на 3-х мовах.

За словами директора Дубенського заповідника Леоніда Кічатого, мета проєкту – це створення та наповнення вебсайту, який буде популяризувати Україну. Адже наразі за кордоном про Україну знають по-мінімуму. На сьогодні немає туристичного брендування, пропозицій для тих, хто хоче подорожувати Україною. Тому автори проєкту сподіваються, що їхня ініціатива зможе відкрити туристичні принади для іноземних туристів. При цьому підкреслити її автентичність – те, чим відрізняється Україна від інших держав.

Наразі, команда проєкту «Via Regia Ukraine» вже завершила роботу над створенням 12 промороликів, які можна переглянути на офіційному ютуб-каналі проєкту.

29.10.2020



Рівне-Ракурс №10 від 29.10.2020p. 
На головну сторінку