Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №989 від 05.11.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

Третяк виявився несправжнім ректором?

Третяк виявився несправжнім ректором?

Другий тур виборів міського голови Рівного обіцяє бути цікавим на події та факти. У другий тур вийшли два кандидати на посаду міського голови – це Віктор Шакирзян, який отримав 19.84?% підтримки рівнян та Олександр Третяк, з результатом 16.93?%. Кого з них рівняни оберуть міським головою стане відомо після 22 листопада, адже другий тур виборів відбудеться саме в цей день.

Не дочекавшись офіційних результатів першого туру виборів, Олександр Третяк оприлюднив відеозвернення, у якому викликав Віктора Шакирзяна на дебати. Переможець першого туру В. Шакирзян у відповідь на це підтвердив готовність до такої зустрічі та поставив Третяку декілька запитань:

«Чи є академія, де Ви призначили себе ректором, справжнім закладом вищої освіти? Чи знаєте Ви, які вимоги до людини, яка претендує на посаду ректора? І на якій підставі Ви називаєте себе наймолодшим ректором в Україні?»

Також В. Шакирзян оприлюднив факти, які суперечать офіційній версії біографії Олександра Третяка.

Далі подаємо текст публікації Віктора Шакирзяна без змін:

«Пане Олександре, Ви впродовж виборчої кампанії завжди називали себе «наймолодшим ректором в Україні». Тому прошу відповісти на дуже прості запитання:

• Чи є академія, де Ви призначили себе ректором, справжнім закладом вищої освіти?

• Чи знаєте Ви, які вимоги до людини, яка претендує на посаду ректора?

• І на якій підставі Ви називаєте себе наймолодшим ректором в Україні?

А для того, щоб рівняни могли самостійно вивчити це питання, я хочу навести декілька фактів, які є у відкритих джерелах, і які можуть підтвердити державні органи.

Факти:

1. Так звана «академія», яку очолює О. Третяк – це не заклад освіти, а релігійна організація, члени якої самі назвали себе «академією». (Довідка з реєстру)

2. «Академія» О. Третяка не є закладом освіти, немає акредитації та відповідної ліцензії. Такого навчального закладу не включено до державного Реєстру суб’єктів освітньої діяльності – https://registry.edbo.gov.ua/vishcha-osvita/56/.

3. Вимоги до посади ректора відповідно до законодавства це –

• науковий ступінь не нижче доктора філософії (кандидат наук);

• вчене звання – не нижче доцента;

• 10 років науково-педагогічного стажу (стаття 42, Закон України «Про вищу освіту»).

Олександр Третяк не відповідає жодному з цих критеріїв. Стати ректором у 26 років неможливо. Тому «наймолодший ректор в Україні» це або обман, або дуже невдалий піар-хід. Насправді О. Третяк є головою релігійної організації, і сам називає себе ректором.

4. Академія Третяка немає права видавати дипломи державного зразка, документи, які вони вручають студентам, які вони самі ж і виготовляють. Ці «дипломи» не включено до жодного державного реєстру. Молоді люди, які витратили час на навчання в академії Третяка і яким видали диплом «бакалавра», насправді не отримують вищої освіти та не мають права працювати як кваліфіковані працівники (фото дипломів державного зразка та академії ХВЄ).

4. У так званій «академії» офіційно працює лише 8 осіб, включаючи О. Третяка. Жоден із працівників немає наукового ступеня і вченого звання. Частина з них працюють не на повну ставку і отримують мінімальну зарплату. Також стосовно частини викладачів - немає даних про наявність у них вищої освіти (сайт «академії» – http://rdsa.rv.ua/­index.php­/site-map/­teachers.html).

Як відомо, О. Третяк представлявся ректором академії та наголошував на тому, що він є наймолодшим ректором в Україні, оскільки став ним у віці 26 років. Інформація, оприлюднена Віктором Шакирзяном, фактично змушує сумніватись у правдивості слів Олександра Третяка.

05.11.2020



Рівне-Ракурс №10 від 05.11.2020p. 
На головну сторінку