Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №990 від 12.11.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс незвичайного

Відпочинок для сиріт у Карпатах з церквою «Христос є відповідь»

Відпочинок для сиріт у Карпатах з церквою «Христос є відповідь»

Наприкінці жовтня рівненська церква «Христос є відповідь» повернулася з чергової, 22-ї поїздки в Карпати. З 26 по 31 жовтня у м. Яремче відпочивали понад п’ятдесят осіб, які приїхали з різних куточків України. Гості з Вінницької, Хмельницької, Волинської, Рівненської областей здійснили захоплюючу подорож зеленою перлиною України, під час якої не тільки фізично відпочили, але й духовно збагатилися.

«У Карпатах нам з дітьми подобається все: гори, долини, водоспади, екскурсії. Слава Богу за все! Церкві «Христос є відповідь» бажаю натхнення, Божих благословінь, щоб і далі працювали. Це дуже необхідно для людей, які хочуть пізнавати Бога», – Світлана Нестеренко, вихователь дитячого будинку сімейного типу, с. Личани, Волинська обл.

Як і в минулі поїздки, місія «Христос є відповідь» надала пільгові путівки в Карпати для інвалідів, переселенців, людей з обмеженими можливостями. Десятеро дітей-сиріт змогли побувати в горах безкоштовно.

«Колись мама мене з двома братами віддала в інтернат. Директор нашого інтернату – віруюча, тому я рано дізналася про Бога, а у 8 років мене забрали в дитячий будинок сімейного типу. Я дякую Богові за велику сім’ю, зараз у нас 8 дітей. Дуже хочу стати місіонером або ж допомагати дітям-сиротам, таким, якою була я, щоб вони знали, що вони не одні. Дякую Богові, що він прийшов у моє життя і змінив його. У Карпатах я вже вдруге з церквою «Христос є відповідь» і мені тут все дуже подобається», – Надія Огородник, 17 років, с. Олександрія.

Коротка на перший погляд подорож виявилася дуже насиченою: безліч екскурсій, загальні збори і різні заходи не давали нудьгувати жодному з гостей. Мандрівники побували в Буковелі, відвідали водоспади Гук і Пробій, пройшлися маршрутом «Стежка Довбуша», бажаючі піднялися на гору Мала Рокита на джипах.

«У мене важке дитинство, можна сказати, що його не було. Мама нас кинула, ми виховувалися в інтернаті. Зараз я живу з мамою Світланою в дитячому будинку сімейного типу. Мені в Карпатах дуже сподобалося, найбільше запам’яталися екскурсії у Парк динозаврів, на водоспади Гук і Пробій. Моя мрія – бути з Господом, а коли виросту, хочу стати фармацевтом», – Іванна Солопчук, 15 років, с. Личани, Волинська обл.

Ця поїздка в Карпати запам’яталася відпочиваючим по-особливому: чарівність теплої осені, червоне і жовте золото листя, велич Карпат мимоволі наштовхують людину на міркування про прекрасне, вічне і, звичайно ж, про Бога – Творця всього, що є на Землі. Кожен день волонтери церкви «Христос є відповідь» проводили загальні збори, на яких проповідувалося Слово Боже, звучали молитви покаяння. Відпочиваючі старшого віку слухали проповіді на сімейну тематику; для підлітків і молоді був організований кінотеатр – учасники табору пригощалися попкорном, дивилися цікаві й повчальні фільми.

«Неймовірні враження, захоплююча природа, тут я відчувала себе серед родини. Ми всі відпочили не тільки фізично, але ще і емоційно, психологічно. Для себе я почула багато важливого, є над чим подумати. Бажаю Церкви «Христос є відповідь» і далі розвиватися, допомагати людям», – Надія Скороход, домогосподарка, м Рівне.

Для людей такі поїздки в Карпати – не просто спосіб відпочити від міської метушні, подивитися світ і завести нові знайомства. Це можливість почути Боже Слово, яке спонукає кожного переглянути свої життєві цінності, задуматися про найважливіше – про відносини людини з Творцем.

«Дякую Богові за 22-гу поїздку в Карпати. На серці радість від того, що ми бачимо щасливі обличчя дітей і дорослих, помічаємо, як діє Божа благодать. Все, що мені залишається – прославити Бога, подякувати всій команді, нашим спонсорам і всім, хто за нас молиться», – Тарас Сень, пастор церкви «Христос є відповідь».

Церква «Христос є відповідь» планує і далі продовжувати традицію подібних екскурсій у Карпатах, щоб якомога більше людей дізнавалися не тільки про красу нашої України, але, в першу чергу, – про велич і милість нашого Бога.

12.11.2020



Рівне-Ракурс №10 від 12.11.2020p. 
На головну сторінку