Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №990 від 12.11.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Як в домашніх умовах виростити імбир

Як в домашніх умовах виростити імбир

Мало хто знає, але імбир можна виростити і в домашніх умовах. І ось як це зробити:

• Місце

Спершу слід визначитися з місцем, де ви захочете його вирощувати. Пам’ятайте: пагони імбиру ростуть уверх на 1 м, тому розташування має бути відповідне. Коренева система також розростається в ширину, тому придбайте широкий горщик. Імбир можна вирощувати в земляній суміші, які використовують для овочів.

• Корінь для посадки

Коли обираєте корінь для посадки, то зверніть увагу на його «вічка» – їх має бути багато, а поверхня кореня – гладка та без пошкоджень. Обрання правильно саджанця – це половина успіху.

Перед посадкою потрібно замочити корінь. Для цього підійде звичайна чиста тепла вода. Помістіть корінь у воду на декілька годин. Потім вийміть та розріжте корінь уздовж природних перемичок. Залишіть частини коріння не деякий час на повітрі. За бажанням можна місця зрізу обробити порошком дерев’яного вугілля.

• Час посадки

Зверніть увагу на час посадки. Найкраще це робити на початку весни. Зверніть увагу також на стан ґрунту: він має бути не пересушеним і не твердим. Пухка земля допомагає краще проростати паросткам з ґрунту. Для забезпечення приживлюваності кореня рекомендується підгодувати ґрунт калієм.

• Полив

Якщо на вулиці тепла погода, то можна виносити в сад або на балкон, але слідкувати, щоб на вазон не потрапляли прямі сонячні промені. Родина імбиру – тропіки, тому найважливішою умовою успішного вирощування рослини стає правильний полив.

Підтримуйте ґрунт добре зволоженим, але не допускайте перенасичення водою, щоб коріння не загнивало. Для цієї мети найкраще встановити на дні горщика дренажний шар з керамзиту.

Рослина може почати цвісти, але це відбувається лише після повної акліматизації, на яку іде кілька років.

Для отримання повноцінного кореня буде потрібно всього 8 місяців. Розташувати квітковий горщик необхідно в прохолодному місці з підвищеною вологістю. Ідеальним місце стане поверхня холодильника на кухні.

12.11.2020



Рівне-Ракурс №10 від 12.11.2020p. 
На головну сторінку