Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №991 від 19.11.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс спорту

#OlympicLab у Рівненському навчально-виховному комплексі «Колегіум»

#OlympicLab у Рівненському навчально-виховному комплексі «Колегіум»

Відділення Національного олімпійського комітету України в Рівненській області, за підтримки КЗ «ОЦФЗН «Спорт для всіх», продовжує реалізацію Всеукраїнського спортивно-інтерактивного заходу серед дітей та молоді #OlympicLab, що впроваджується НОК України спільно з Сoca-Cola Foundation.

В рамках проєкту Національного олімпійського комітету України #OlympicLab, з дотриманням карантинних обмежень, для школярів 6-В класу відбувся освітній захід за модулем «Олімпійські та людські цінності». На зустріч завітали майстри спорту України міжнародного класу з дзюдо серед спортсменів з вадами зору, чемпіони та призери чемпіонатів України, Європи, світу, Європейських та Паралімпійських ігор Юлія Галінська та Олександр Помінов, а також голова Відділення НОК України в Рівненській області Микола Петренчук, який розповів про Захід та його мету.

Після вступного слова, діти переглянули короткометражні фільми, розроблені НОК України, про олімпійські та людські цінності: дружбу, повагу, рівність, сміливість, досконалість, завзятість та натхнення, а потім активно включились в обговорення запропонованої їм теми та ділились власними думками щодо цього.

Гості ж розповіли про свої успіхи в дзюдо, акцентуючи увагу школярів, на якостях, котрі виховує спорт. Юлія Галінська сказала: «Дзюдо – це такий вид спорту, який виховує не тільки в плані спорту, але й в плані життя. Буває так, що коли ти знаєш, що перед тобою дуже сильний суперник – ти у нього можеш виграти, а от коли думаєш, що перед тобою слабкий – можеш і програти. Але завжди треба працювати над своїми поразками, приймати їх достойно і розуміти, що вони потрібні для того, щоб в майбутньому перемагати. Дзюдо допомогло мені правильно сприймати як перемоги, так і поразки, зробило мене сильнішою».

Олександр Помінов розповів про свій шлях у житті та спорті: «У мене був такий період, коли я кинув спорт і не займався тривалий час. Але пройшло кілька років і я зрозумів, що мені треба вертатися до спорту, а не до вулиці. І тепер для мене дзюдо – це не лише робота, це – мій спосіб життя. Спорт єднає нас, дає можливість глибше пізнати себе та підкорити нові вершини». Також Олександр поділився досвідом боротьби із суперниками, які були важчими за нього і різниця складала у понад 50 кг.

Гості відповіли на численні питання допитливих школярів. Розповіли про свої перемоги та поразки, поділилися секретами тренувального процесу, розповіли про режим тренування та раціон харчування, емоції під час змагань, своє хобі. Зізналися, що самою знаковою подією в спортивному житті для них стали Олімпійські ігри, які зіграли вагому роль у подальшій спортивній кар’єрі. Обоє спортсменів погодилися, що найсильнішими емоціями у спорті були миті, коли вони стояли на п’єдесталі і звучав гімн України!

Активно пройшла вікторина на спортивну тематику від голови Відділення НОК України в Рівненській області Миколи Петренчука. Школярі отримали можливість перевірити свої знання та додатково виграти олімпійські подарунки, чим успішно й скористалися.

На згадку про участь у проєкті #OlympicLab всі учасники отримали сувеніри від Національного олімпійського комітету України, зробили спільне фото та отримали автографи.

Ініціаторами зустрічі стали класний керівник Наталія Герасимчук та вчитель фізичної культури Олег Левенець.

19.11.2020



Рівне-Ракурс №10 від 19.11.2020p. 
На головну сторінку