Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №997 від 31.12.2020p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс політики

Віктор Шакирзян: «Працювати так, аби люди відчували зміни»

Віктор Шакирзян: «Працювати так, аби люди відчували зміни»

У владу Рівного прийшли нові люди. Це феномен нинішньої виборчої кампанії. Якщо раніше з каденції в каденцію ми бачили на ключових посадах обласного центру людей, які десятиріччями працювали на різних посадах в органах виконавчої влади, то сьогодні саме «нові обличчя» визначають напрямки роботи складної системи міського господарства. До таких людей належить новий секретар рівненської міської ради Віктор Шакирзян, з яким автору вдалося зустрітись цього вівторка.

Отже, Віктор Шакирзян

Про свою роботу

- Я бачу своїм головним обов’язком допомагати простим містянам. За час виборчої кампанії я вивчав проблеми рівнян, спілкувався з тисячами простих мешканців обласного центру. Багато людей зверталися до нашої громадської приймальні. Хочу сказати, ми і після виборів її не закрили, адже проблеми в місті нікуди не ділись. Їх треба вирішувати. Наведу маленький приклад. До мене звернулись мешканці будинків, розташованих по вулиці Соборна, 14(а) і Безручка, 5 (а). Проблема, яка турбує людей, одна – будинки руйнуються, мають тріщини в стінах. Вони роками оббивали пороги високих кабінетів, але у відповідь отримували лише сухі відписки чиновників. Я будівельник, я знаю, що якщо нічого не робити - може бути біда, ми не можемо ставити під загрозу життя людей. Підняли питання ремонту аварійних будинків, заклали у бюджет, домагатимусь, аби вже наступного року були проведені ремонтні роботи. Тобто, є конкретна проблема і в силах влади міста її вирішити. Потрібно лише хотіти це робити. До речі, поки ми розбирались з тріщинами в стінах, по-ходу розмови вирішили ще кілька дрібніших проблем, з якими люди, зневірені у владі, вже навіть не бачили сенсу кудись звертатись. Отже, наше завдання сьогодні відновити віру людей…

Про пріоритети

- Потрібно, в першу чергу, ефективно налагодити роботу міського ЖКГ. Без ефективної праці усього житлово-комунального господарства Рівне не зможе не те що розвиватись, не зможе жити. У міської влади не може бути більшого пріоритету ніж розвиток галузі ЖКГ. Потрібно, щоб людям було зручно жити в місті. Тим більше, що після останніх виборів у Рівне влились нові території колишнього селища Квасилів. Це дуже добре, тому що обласний центр мусить розвиватись. Відомо, що чим більше місто, тим воно більш конкурентоздатне. Однак, нові території - це і нові виклики для сфери ЖКГ, але я впевнений, ми зможемо вирішувати проблеми – швидко та ефективно.

Про хаотичну забудову

- Це проблема не суто рівненська. У всіх великих та середніх містах України вона є головним болем для влади та людей. Я ініціював створення тимчасової депутатської комісії в нашій раді, яка за три місяці повинна вивчити питання хаотичного будівництва в обласному центрі та надати владі Рівного, депутатському корпусу міської ради та усім мешканцям обласного центру висновки та рекомендації - що ж робити і куди рухатись місту. Хочу сказати, що всі фракції міської ради вже делегували туди свої представників, і ми разом шукатимемо інструменти, аби навести лад у цій сфері. Я обіцяв виборцям внести відповідне рішення вже на першій сесії, і я це зробив. Я звик тримати слово. Отже, тут наведемо лад. Зупинимо хаотичну забудову міста Разом! Бо «Рівне Разом» - це не просто, красива назва чи гасло, а наш пріоритет. Ми всі різні, але всі живемо у цьому місті і хочемо для нього добра. Тому маємо незалежно від політичних уподобань об’єднати зусилля.

31.12.2020Записав Володимир Конєв



Рівне-Ракурс №10 від 31.12.2020p. 
На головну сторінку