Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №999 від 21.01.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Пілінг обличчя в домашніх умовах

Гарна шкіра – це мрія будь-якої жінки. Стан шкіри залежить від здоров’я внутрішніх органів і правильного догляду за нею. Дуже важливий етап догляду за шкірою обличчя – це пілінг (відлущування верхнього шару шкіри).

Для жирної шкіри пілінг можна робити не рідше, ніж один раз на тиждень. Із сухою варто поводитися обережніше, оскільки надто часте механічне очищення може травмувати її. Підібрати засоби для чищення шкіри легко, адже магазини пропонують величезний асортимент косметичних засобів для пілінгу. Однак існують і домашні способи очищення.

Найпростіший рецепт домашнього пілінгу – це суміш вівсяних пластівців із молоком або олією. Такий склад безпечний навіть для найчутливішої шкіри.

Легкий масаж пластівцями не лише очищує, а й сприяє покращенню кровообігу. Якщо після пілінгу на певний час залишити суміш на обличчі, вона виконає також і функцію маски.

Не менш популярні засоби для очищення шкіри – це фруктові кислоти. Це основа багатьох салонних пілінгів. Найбільш концентровано вони містяться в ягодах червоної смородини, винограду, цитрусових. Такий пілінг сприяє відлущуванню омертвілих часток шкіри, робить менш помітними пігментні плями.

Розрізняють поверхневі, середні та глибокі пілінги. Поверхневі та середні використовують при гіперпігментації, проблемній шкірі, для звуження пор тощо. Глибокі мають омолоджувальну та ліфтингову дії, однак вони більш агресивні, тому робити їх варто під наглядом кількох спеціалістів.

У домашніх умовах робити глибокий пілінг фахівці не рекомендують. Цим повинен займатися лікар-косметолог у спеціалізованому кабінеті.

Кавовий. Вам знадобиться кавова гуща після випитої кави. Зверніть увагу на те, щоб кавова гуща не була зовсім сухою, залишіть трохи рідини. У цю суміш додайте кілька крапель олії кедрового горіха. Нанесіть на обличчя суміш і втирайте у шкіру круговими рухами 5-7 хвилин.

Йогуртова маска-пілінг по-італійськи. Вам знадобиться натуральний кислий йогурт і натуральна оливкова олія. Ляжте, розслабтеся і нанесіть тонкий шар зеленої оливкової олії на обличчя та шию. А зверху накладіть товстий шар звичайного або фруктового йогурту і дайте йому висохнути. Після того, як йогурт висохне, ніжними круговими рухами помасажуйте обличчя та шию. Потім помийте обличчя.

Медовий. 0,5 ст. л. меду розмішайте із 0,5 ч. л. крупної столової солі. Можна додати ще 1 ч. л. кориці або кукурудзяного борошна. Акуратними масажними рухами нанесіть суміш на обличчя, і через 2 хвилини змийте водою кімнатної температури.

Кому не можна робити пілінг:

– вагітним;

– матерям, які годують грудьми;

– хворим на гострі інфекції, алергії;

– тим, у кого є схильність до утворення рубців;

– індивідуальне несприйняття.

21.01.2021



Рівне-Ракурс №10 від 21.01.2021p. 
На головну сторінку