Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1002 від 11.02.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс спорту

Володимир Валявка: “Причина кадрових рішень – незадовільні результати”

Володимир Валявка: “Причина кадрових рішень – незадовільні результати”

Президент футзального клубу “Кардинал-Рівне” прокоментував кадрові зміни в команді, що сталися після вильоту рівнян із боротьби за Кубок України. Нагадаємо, ввечері 6 лютого головний тренер команди Ігор Москвичов подав у відставку. Також клуб попрощався із універсалами Павлом Концебою, Андрієм Лисенком і В’ячеславом Кожемякою.

– Володимире Ярославовичу, що стало причиною таких кадрових змін?

– В першу чергу – незадовільні результати виступів команди впродовж останніх двох місяців. Останньою краплею став виліт команди із Кубка України.

Перед календарною грою чемпіонату проти “Сокола” в нас відбулися загальнокомандні збори, де я закликав усіх гравців підтримати тренера, продемонструвати своє бажання битися за нього і за клуб і здобути перемогу. Ні в Хмельницькому, ні потім в Києві – команда не здобула потрібного результату. Тому головний тренер подав у відставку. Ми дякуємо йому за роботу. Після цього я особисто прийняв рішення попрощатися із деякими гравцями.

– Чому саме Лисенко, Концеба та Кожемяка?

– До Андрія Лисенка та Павла Концеби в мене були запитання ще на старті сезону, коли команда також демонструвала дуже непереконливу гру. Тоді головний тренер переконав мене, що ці гравці можуть допомогти нам і він знає, як їх ефективно використовувати на майданчику. Тому і Андрій, і Павло отримали кредит довіри. Після відставки головного тренера – було прийняте рішення попрощатися і з цими двома виконавцями.

– Як щодо Кожемяки?

– До гри В’ячеслава не було жодних зауважень до матчу з “Ураганом” наприкінці минулого року. Тоді він заробив нелогічне вилучення. Потім пропустив декілька матчів. А поєдинки проти “Сокола” і “Budmonster” – він повністю провалив. Не розумію, що сталося. Але це і стало причиною такого рішення.

– Всі інші залишаються в команді?

– Інші гравці отримали другий шанс. Цей другий шанс – заключний матч регулярного чемпіонату проти “Моноліта-Viva Cup”. В разі відсутності перемоги, якщо команда не посяде п’ятої позиції у таблиці – будуть й інші кадрові рішення.

– Тобто, в разі негативного результату команду можуть залишити й інші гравці?

– Так. В такому разі у плей-офф ми дамо шанс нашим молодим гравцям, які мали обмаль ігрового часу на майданчику впродовж сезону. Кадрова перебудова може розпочатися вже по ходу цього сезону.

– Олександр Бондар виконуватиме обов’язки головного тренера до кінця сезону, чи вже розпочався пошук іншої кандидатури на цей пост?

– Остаточного рішення поки не прийнято. Олександр Бондар отримав свій шанс і матиме можливість проявити себе в якості головного тренера. Все буде залежати від того, як зіграє команда під його керівництвом.

– Після появи інформації про відставку Ігоря Москвичова і прощання із трьома гравцями – серед вболівальників знову з’явилися домисли про брак мотивації через заборгованості із виплати зарплатні…

– Заборгованостей не було. Поточний сезон у фінансовому плані – один із найстабільніших. На тепер клуб не має перед гравцями жодних заборгованостей по зарплатні та преміях. Більше того, перед початком сезону ми збільшили зарплатних фонд на 20?%. Тому підстав говорити про фінансові проблеми – немає. Тим більш дивно, що ми не побачили результату.

Пресслужба ФК “Кардинал-Рівне”

11.02.2021



Рівне-Ракурс №10 від 11.02.2021p. 
На головну сторінку