Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1002 від 11.02.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

Драцена кімнатна:

Драцена кімнатна:

прикмети та забобони пов’язані з квіткою

Драцена – це кімнатна квітка, яка нагадує маленьку пальму. Ця рослина користується великою популярністю серед квітникарів. Дуже часто таку квітку можна зустріти не лише у квартирах, але і в офісах або ресторанах.

І не дивно: адже драцена є чудовою прикрасою інтер’єру. Ми розповімо, що згідно з феншуєм привносить в наш будинок драцена кімнатна і які існують вірування, пов’язані з цією рослиною.

Драцена кімнатна

Часто можна почути, що драцену не можна заводити вдома. Можливо, погана думка про неї склалася тільки через назву. Адже інакше цю квітку називають «драконовим деревом». Однак немає об’єктивних причин, за якими слід було б відмовлятися від драцени. Ця кімнатна рослина абсолютно безпечна, тому що не виділяє ніяких шкідливих речовин. Більше того, діє як очищувач повітря і збагачує простір киснем. Також, перебуваючи біля комп’ютера, квітка поглинає шкідливе випромінювання.

Забобони і прикмети

Є безліч різних прикмет і забобонів, які пов’язані з драценою. В основному вони позитивні. Езотерики твердять, що ця рослина вбирає в себе негативну енергію, яка накопичується в приміщеннях. Саме тому гарною ідеєю буде прихистити драцену в спальні. Якщо ваша квітка вирішила зацвісти – це дуже хороша прикмета. Незабаром у вашому житті трапиться щось приємне і важливе.

Також варто звернути увагу на вигляд кімнатної драцени. Залежно від цього, вплив рослини на домашню обстановку може бути різним. Наприклад, драцена облямована допомагає привнести в будинок згоду і спокій. Такий вид, як драцена деремська, сприяє розслабленню. Якщо хочете залучити успіх в свій будинок – заводьте драцену запашну. Для людей-Водоліїв ідеальною кімнатною квіткою стане драцена Годсефа, яка буде утримувати їх від сумнівних вчинків.

Драцена в вченні фен-шуй

Згідно зі східним вченням феншуй, драцена – це «дерево удачі». Таку квітку можна дарувати як чоловікам, так і жінкам. У кожен будинок драцена приверне фінансове благополуччя і радість. Найкраще ставити рослину на півдні, сході або південному сході – в так званій зоні багатства. За феншуй щасливим числом стебел вважається 21. Воно обіцяє успіх і благополуччя. Слід звернути особливу увагу на види драцени, у яких листя товсте, опущене вниз. Вони мають найбільш позитивний вплив на людину.

Догляд за драценою

Якщо у вас вдома є драцена, не забувайте регулярно протирати листя своєї квітки. Річ у тім, що ці кімнатні рослини люблять збирати на собі пил. Полив потрібен рясний і регулярний, але взимку – рідше, з меншою кількістю води. Крім того, рекомендується зволожувати повітря навколо рослини за допомогою обприскувача. Теплий душ теж не завадить. Пересаджувати драцену потрібно 1 раз в 2 або 3 роки, бажано навесні. Загалом, драцена невибаглива в догляді, але буде рада турботі і увазі своїх господарів.

11.02.2021



Рівне-Ракурс №10 від 11.02.2021p. 
На головну сторінку