Piвнe-Paкуpc - просто ЦIКАВА газета №1003 від 19.02.2021p.
Передплатний індекс:
23429
Тел. +38(0362) 623131, (098)0565477

#Ракурс добрих порад

3 способи освітлити бульйон для заливної риби

3 способи освітлити бульйон для заливної риби

Найважливіший показник, що характеризує майстерність приготування холодцю – це приготовлене прозоре желе. Якщо з якихось причин бульйон вийшов трохи мутним, його потрібно освітлити.

Для цього зварений бульйон необхідно остудити до 50°С і освітлити одним з відомих способів.

Освітлення збитими білками

Збийте в міцну піну яєчний білок і акуратно вмішайте в бульйон. Додайте сюди ж розім’яту яєчну шкаралупу. Білків 2 яєць цілком достатньо для освітлення літра бульйону для заливної риби.

Поставте на середній вогонь і при постійному помішуванні доведіть до кипіння. Як тільки білок здійметься шапкою (час кипіння складає 5-10 хвилин), зніміть каструлю з вогню і відставте на 10 хвилин. Повторіть процедуру ще двічі. Потім бульйон кілька разів процідіть через сито, застелене марлею, і остудіть до кімнатної температури.

Експрес-спосіб

Улийте білок в охолоджений бульйон, розмішайте, нагрійте до кипіння і потримайте на слабкому вогні 15 хвилин. Потім дайте бульйону відстоятися й обережно, не збовтуючи, процідіть через серветку.

Освітлення риб’ячою ікрою

Уведіть в охолоджений до 50 °С бульйон розтерту рибну ікру з риби, узятої для готування холодцю. Після додавання розтертої ікри бульйон потрібно після ретельного перемішування довести до кипіння і поварити на невеликому вогні до того моменту, коли білок повністю згорнеться. Час кипіння складає 5-10 хвилин. Процідіть бульйон, так само як при освітлені білками.

При освітлені бульйону потрібно пам’ятати одне важливе правило: освітлювати бульйон потрібно лише після того, як у ньому розчинили желатин, заздалегідь покладений у воду для набрякання.

19.02.2021



Рівне-Ракурс №10 від 19.02.2021p. 
На головну сторінку